Odprta Kuhinja

Malinov presni cheesecake

Odpri galerijo
A+   A-
Kako se lotimo? Pripravimo, preden začnemo: manjši model za torto, po dnu obložen s papirjem za peko.


Sestavine


Podlaga

- 70 g mandljev
- 100 g datljev
- ščep soli

Nadev

- 200 g indij skih oreščkov
- sok dveh limon
- pol žličke vanilje v prahu
- 80 ml stopljene kokosove maščobe
- 80 ml medu
- 200 g malin

Priprava


1. Indijske oreščke stresemo v stekleno posodo in prelijemo s hladno vodo, da so pokriti. Namakamo jih vsaj 3 ure, še bolje kar čez noč v hladilniku.

2. Najprej pripravimo podlago. V močnejšemblenderju zmeljemo mandlje, datlje in sol. Ko se začne podlaga lepiti, če jo stisnemo med prsti, jo stresemo v pripravljen model. Z dlanmi jo potlačimo ob dno, da pokrije celotno površino. Če se preveč lepi, dlani rahlo navlažimo.

3. Za nadev odcedimo indijske oreščke in jih stresemo v blender. Dodamo limonov sok, vaniljo, stopljeno kokosovo maščobo in med. Mešamo toliko časa, da nastane gladka zmes brez koščkov. Verjetno bomo morali blender večkrat ustaviti in z žlico poriniti vsebino na rezila. Nikakor ne dodajamo vode.

4. Dve tretjini nadeva prelijemo čez podlago in poravnamo. V preostalega stresemo maline, še enkrat zmešamo in prelijemo čez belo kremo.

5. Torto postavimo v hladilnik, da se strdi, najbolje čez noč. Preden jo postrežemo, jo za pol ure ohladimo v zamrzovalniku, da jo bomo lažje narezali.

Naslovna fotografija: Hana Splichal

Preberite še: Jagodni sorbet z lubenico

Datum Objave: 25.7.2017 ob 15:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj