Mini pite s skuto in vloženimi breskvami

Topijo se na jeziku in so imenitna popestritev koronakuhanja.

Izkazalo se je, da nas je kar precej nabavilo vložene breskve in jih postavilo med svoje »blagovne rezerve«. So pa te mini pite s skuto tudi čudovit pomladni recept, saj spominja na čudovit praznik – vzhodna ljudstva postavljajo prizor, ko zacvetijo breskve, na zelo pomembno mesto med svojimi pomladanskimi duhovnimi spodbudami.

Sestavine za 6–7 kosov

Testo

  • 120 g bele pšenične moke tip 500
  • 50 g ostre moke
  • 80 g hladnega masla
  • 30 g kisle smetane
  • 1 rumenjak
  • 2 žlici hladne vode
  • 15 g sladkorja
  • ščep soli
  • maslo in sladkor v prahu za pekač

Nadev

  • 250 g skute
  • 1 jajce + 1 beljak (ostane od testa)
  • zavitek (10 g) vaniljevega sladkorja
  • 2–3 žlice sladkorja
  • žlička bio limonove lupinice
  • 150 g breskev iz kompota

Priprava

1. Obe moki, sladkor in sol zmešamo. Dodamo narezano hladno maslo in vse skupaj s prsti ali z vilicami nadrobimo. Dodamo še rumenjak, kislo smetano in vodo ter nadrobimo do konca.

2. Testo nato na hitro zgnetemo v hlebček, ovijemo v prozorno folijo za živila in damo v hladilnik za 30 minut.

3. Pekač za mafine namastimo z maslom in potresemo s sladkorjem v prahu.

4. Ohlajeni hlebček rahlo pomokamo in ga med dvema plastema peki papirja razvaljamo na 3 mm debelo. Izrežemo kroge približno 9,5 cm premera.

5. Vsak krog prenesemo na vdolbine za mafine v pekaču. Testo z ožjim kozarcem ali prsti pritisnemo na dno in rob pekača. Z vilicami ga sem ter tja po dnu prepikamo. Tako pripravljeno testo v pekaču vrnemo v hladilnik.

6. Pripravimo nadev: ločimo rumenjak in beljak.

7. Oba beljaka stepemo z žlico sladkorja v čvrst sneg.

8. Preostali sladkor, vaniljev sladkor, limonovo lupinico in rumen­jak dodamo skuti in vse skupaj zmešamo z električnim mešalnikom. V skutno mešanico narahlo postopoma s kuhinjsko lopatico vmešamo sneg.

9. Pekač s testom vzamemo iz hladilnika in vsakega napolnimo z nadevom. Po vrhu položimo narezane breskve.

10. Mini pite 30 minut pečemo v pečici, segreti na 190 stopinj. Pečene malo ohladimo v pekaču, nato pa jih pazljivo vzamemo ven.

Priporočamo še:

Tamara Ružić
Tamara Ružić

Hej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami. www: http://www.gourmantica.si/

Objava še nima komentarja.

Comments are closed