Odprta Kuhinja

Mlečni riž s hruškami

A+   A-
Tako dobro, da je bolj za eno kot dve osebi.


Sestavine


- 4 dl mleka
- 130 g riža
- žlička masla
- žlička sladkorja ali medu
- 3 hruške
- cimet, vanilja
- 1–2 žlici rjavega sladkorja
- voda
- malo sladke smetane
Priporočamo še:  Trije triki za najboljši mlečni riž

Priprava


1. V kozici zavremo mleko, dodamo žlico sladkorja in riž. Kuhamo, dokler se riž skoraj popolnoma ne zmehča.

2. Medtem pripravimo hruške: olupimo jih, narežemo na koščke, dodamo cimet, vaniljo, rjavi sladkor in žlico vode. Na zmernem ognju jih rahlo podušimo.

3. Namastimo pekač in vanj stresemo kuhan riž. Riž mora biti bolj redek (lahko dodamo še malo mleka). Po vrhu naložimo dušene hruške, čez pa polijemo malce sladke smetane. Pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, približno 10 do 15 minut.

4. Postrežemo toplo.
Poizkusite še: Skutno kvašeno pecivo z breskvami in makovo kapo

Besedilo in fotografija: Ana Bulat
Datum Objave: 3.9.2018 ob 07:09

Več iz te teme:

hruškemlečni riž

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja