Mlečni riž s hruškami

Tako dobro, da je bolj za eno kot dve osebi.

Sestavine

– 4 dl mleka
– 130 g riža
– žlička masla
– žlička sladkorja ali medu
– 3 hruške
– cimet, vanilja
– 1–2 žlici rjavega sladkorja
– voda
– malo sladke smetane

Priporočamo še:  Trije triki za najboljši mlečni riž

Priprava

1. V kozici zavremo mleko, dodamo žlico sladkorja in riž. Kuhamo, dokler se riž skoraj popolnoma ne zmehča.

2. Medtem pripravimo hruške: olupimo jih, narežemo na koščke, dodamo cimet, vaniljo, rjavi sladkor in žlico vode. Na zmernem ognju jih rahlo podušimo.

3. Namastimo pekač in vanj stresemo kuhan riž. Riž mora biti bolj redek (lahko dodamo še malo mleka). Po vrhu naložimo dušene hruške, čez pa polijemo malce sladke smetane. Pečemo v pečici, ogreti na 175 stopinj, približno 10 do 15 minut.

4. Postrežemo toplo.

Poizkusite še: Skutno kvašeno pecivo z breskvami in makovo kapo

Besedilo in fotografija: Ana Bulat

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana