Odprta Kuhinja

Motovilec z jajčnim prelivom: to bo solatni hit pri vas doma

Kam z odvečnimi pirhi po praznikih? V solato! (Foto: Midva kuhava)
Odpri galerijo
A+   A-
Motovilec z jajci je klasika, ki je z dobrim kosom kruha primerna tudi za samostojno jed. V tej različici rumenjake, ki se običajno razdrobijo po celi solati, vključimo kar v kremni solatni preliv.

Še prgišče mešanih semen za hrustljavost in imamo pred sabo skledo pomladi!

Sestavine

  • 100 g motovilca
  • 5 trdo kuhanih jajc ali pirhov
  • žlica mešanih semen
  • 30 ml olja
  • 30 ml jabolčnega kisa
  • žlička sladkorja
  • žlička gorčice
  • ščepec soli
  • ščepec popra

Priprava

  1. Preliv: tri trdo kuhana jajca prepolovimo.
  2. Rumenjake vržemo v sekljalnik, beljake pa narežemo na krhlje in jih prihranimo.
  3. V sekljalnik dodamo še olje, kis, sladkor, gorčico, sol in poper.
  4. Vse skupaj zmešamo v kremen preliv.
  5. Solata: motovilec splaknemo in osušimo. Stresemo ga v skledo in dodamo krhlje iz beljakov in mešana semena.
  6. Preostali jajci razpolovimo in polovičke postavimo na solato.
  7. Po solati prelijemo jajčni preliv.

image_alt
Najboljši napotki, da bo potica uspela: sestavine za testo narekuje nadev

Datum Objave: 3.4.2024 ob 05:04

Več iz te teme:

solatajajcakosilo

Naročite se na e-novice:

Midva Kuhava
Midva kuhavaSva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.