Odprta Kuhinja

Nadevan piščančji file po pariško

Odpri galerijo
A+   A-
Zrezek, ki ga obožujemo ob nedeljskih kosilih. Sir in pršut sta klasika, v nadev pa smo dodali še šparglje. Vrhunsko!


Sestavine


Dovolj bo za dva jedca.

  • večji piščančji file/prsi brez kosti in kože (približno 500 g)

  • 2 veliki rezini pečenega pršuta

  • 4 tanjše rezine edamca

  • 4 šparglji

  • sol


Za paniranje

  • 100 g moke

  • 1 veliko jajce ali 2 manjši

  • 0,5 dl pinjenca


In še

  • olje za cvrtje


Priloga

  • 1/2 večje glave ohrovta (približno 500 g)

  • 2 krompirja (približno 200 g)

  • 2–3 stroki česna

  • oljčno olje, sol, beli poper


Priprava


1. Piščančji file razpolovimo. Vsako polovico zarežemo od tanjšega proti debelejšemu delu, vendar ne do konca, pustimo vsaj 0,5–1 cm. Meso razpremo in potolčemo. Tako dobimo dva lepa večja zrezka. Posolimo.

2. Na levo in desno stran razprtega mesa položimo po pol rezine pečenega pršuta, prepognjeni rezini edamca ter na tretjine narezana šparglja. Zapremo oz. prepognemo. Tako ponovimo še z drugo polovico mesa.

3. Paniramo. Najprej v moki, nato v jajcih, dobro razžvrkljanih s pinjencem.

4. Zrezke zlato rjavo ocvremo v globlji ponvi s segretim oljem na zmernem/srednje močnem ognju, 5–8 minut na vsaki strani.

5. Za prilogo predlagam tole: ohrovt narežemo na manjše kose, operemo. Krompir olupimo in narežemo na manjše do srednje velike kose. Vse skupaj kuhamo v osoljeni vodi, do mehkega. V ponvi segrejemo približno 2 žlici oljčnega olja, nanj stresemo na lističe narezan česen, in ko zadiši, takoj še odcejen ohrovt s krompirjem. Premešamo in samo rahlo prepražimo. Odstavimo.

Priporočamo še: Polnjeni paradižniki (brez mesa)

Datum Objave: 14.5.2021 ob 12:05

Več iz te teme:

zrezekpiščančji filepariški zrezek

Naročite se na e-novice:

Tamara Ružić
Tamara RužićHej, vsi ljubitelji dobre kuhinje! sem Tamara, gurmantična strastna kuharica, vedno pripravljena na nove kuharske izzive. Uživam v pripravi vsakdanjih domačih jedi kot tudi malce nenavadnih kombinacij na krožniku, ki prijetno presenetijo naše brbončice. Pridružite se mi v mojem kuharskem kotičku gourmantica.si, kjer vam bom z neizmernim veseljem postregla in vas razvajala z raznimi kulinaričnimi dobrotami.