Nadevane bučke

Poleti so priljubljene različne vrste polnjene zelenjave, na primer paradižniki, paprike, jajčevci in bučke.

Za to jed uporabimo mlade, manjše bučke, na osebo bo zadoščala ena. Ne lupimo jih, temveč le prerežemo na pol in izdolbemo. To najlaže storimo z žlico. Meso uporabimo v nadevu, pred tem ga ne pozabimo ožeti, ali pa ga dodamo različnim omakam, tudi rižotam, ki bodo zaradi bučk prijetno sočne. Izdolbemo jih na debelino dobrega centimetra, nadev naj bo poravnan z robom, da med pečenjem ne bo uhajal ven. Pečene so v slabe pol ure, zato temu času prilagodimo predpripravo nadeva, da bo pečen sočasno. Tako bomo mleto meso za nadev dušili dlje kot na primer zelenjavo ali gobe.

Sestavine (za 4 osebe)

– 4 majhne bučke
– 1 lonček ajdove kaše
– 1 čebula
– 3 stroki česna
– 1 paprika
– 3 manjši paradižniki
– 150 g naribanega sira
– šopek peteršilja
– sol, poper, olje

Priprava

1. Bučke očistimo, razpolovimo, posolimo in pustimo, da se izloči voda. Ajdovo kašo kuhamo v slani vodi in odcedimo. Zelenjavo očistimo, čebulo in česen sesekljamo in svetlo zarumenimo na olju. Dodamo meso bučk, ki smo ga izdolbli, na drobno narezano papriko, solimo in popramo ter dušimo dobrih deset minut. Če je masa preredka, dodamo žlico drobtin. Zmešamo s kašo in z nadevom napolnimo bučke. Paradižnik narežemo na koščke in razporedimo po bučkah. Pečemo na 200 stopinj dobrih 15 minut, potem potresemo s sirom in pečemo še deset minut.

2. Potresemo s sesekljanim peteršiljem.

Fotografija: Getty Images

Preberi še: Ribe in morski sadeži: Tako jih pravilno odtajamo
Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed