Odprta Kuhinja

Namaz iz lešnikov in kakava

homemade chocolate nut paste, top view horizontal
Odpri galerijo
A+   A-
Za pocrkljat.


Sestavine


- 100 g lešnikov, 2 zvrhani žlici grenkega kakava
- 2 zvrhani žlici medu, 6 žlic vode, 0,5 žličke cimeta

Priprava


1. Lešnike zmeljemo ročno ali v mešalniku. Če želimo bolj fino strukturo, jih zmeljemo na drobno, če nam je všeč, da kakšen večji košček zahrusta, jih del zmeljemo, del pa zrežemo na grobo.

2. Pretresemo v skodelico, dodamo kakav, med, vodo in cimet ter vse skupaj z žlico dobro premešamo.

3. Namažemo na topel kruh, pojemo in se obliznemo.
Namig: Namaz lahko v steklenem kozarčku hranimo kak teden.

Poizkusite še: Medeni drobljenec z nektarinami

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 27.8.2018 ob 09:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: