Namaz iz lešnikov in kakava

Odpri galerijo
A+ A-
Za pocrkljat.
Sestavine
- 100 g lešnikov, 2 zvrhani žlici grenkega kakava
- 2 zvrhani žlici medu, 6 žlic vode, 0,5 žličke cimeta
Priprava
1. Lešnike zmeljemo ročno ali v mešalniku. Če želimo bolj fino strukturo, jih zmeljemo na drobno, če nam je všeč, da kakšen večji košček zahrusta, jih del zmeljemo, del pa zrežemo na grobo.
2. Pretresemo v skodelico, dodamo kakav, med, vodo in cimet ter vse skupaj z žlico dobro premešamo.
3. Namažemo na topel kruh, pojemo in se obliznemo.
Namig: Namaz lahko v steklenem kozarčku hranimo kak teden.
Poizkusite še: Medeni drobljenec z nektarinami
Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 27.8.2018 ob 09:08