Narastek s stročnicami in zelenjavo

Če ste včeraj stročnice pozabili namočiti in ste v stiski s časom, uporabite vložene iz pločevinke.

Priprava: 10 minut; čas kuhanja in peke: 35 minut.

Sestavine

– 125 g suhe soje in 100 g suhe čičerke
– večji korenček
– brokoli
– 3 pesti testenin (majhni polžki)
– 200 g mocarele
– 4 jajca
– 2 dl mleka
– sol, poper

Priprava

1. Sojo in čičerko vsako zase namočimo čez noč, nasled­nji dan vodo zamenjamo in skupaj skuhamo do mehkega v loncu na povišan tlak. Ko voda v loncu zavre, praviloma zadošča 10 minut, da se dovolj zmehčajo.

2. Korenček in brokoli očistimo in narežemo ter skupaj s testeninami stresemo v slan krop. Kuhamo toliko časa, da so testenine gotove. Odcedimo.

3. Pečico vklopimo na 200 stopinj.

4. V skledi zmešamo testenine, zelenjavo, stročnice, dodamo razžvrkljana jajca, na kocke narezano mocarelo, solimo, popramo, prilijemo malo mleka, vse naložimo v namaščen model za narastke in poravnamo.

5. Postavimo v segreto pečico za 20–30 minut. Pečeno ponudimo z zeleno solato z avokadom.

Različica: Namesto suhih stročnic vzemite po večjo pločevinko fižola in čičerke. Jasno, izbira zelenjave je lahko vsakokrat drugačna. To je jed, s katero lahko »pospravite« hladilnik, da poberete ostanke korenja, zelene in podobnih korenovk, tudi ostanke salam, že napol suhe koščke sira.

Naredimo vnaprej: Vse kuhane in narezane sestavine shranite v posodo in postavite v hladilnik. Naslednji dan jih je treba le še preložiti v model, preliti z jajcem in mlekom ter potisniti v segreto pečico.

 

Naslovna fotografija: Krištof Koman

Poizkusite še: Torteloni v paradižnikovi omaki z mortadelo

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana