
Zdrav brezmesni obrok.
Priprava 10 minut, čas peke 20–25 minut.
Sestavine
– 1 kg blitve
– 6 jajc
– 3 žlice moke
– sol, poper, muškatni orešček
– 75 g parmezana
Priprava
1. Pečico vključimo na 200 stopinj, pripravimo si še večji okrogel ali pravokoten model in ga po potrebi namastimo.
2. Blitvo očistimo, na hitro blanširamo v vreli vodi, nato napol ohladimo. (Če so stebla že zelo čvrsta, jih damo v krop najprej in kuhamo malo dlje.)
3. V posebni posodi dobro spenimo rumenjake, solimo, začinimo in postopno dodamo moko in parmezan.
Ločeno stepemo beljake v čvrst sneg.
4. Ohlajeno blitvo grobo narežemo in jo na rahlo vmešamo med rumenjakovo zmes. Nazadnje dodamo še beljakov sneg in zmes previdno naložimo v model. Postavimo v vročo pečico za 20–25 minut, odvisno, kako visoko sega testo v modelu. Preverimo z zobotrebcem.
5. Pečen narastek narežemo in ponudimo kot glavno jed s solato iz kumar in jogurta.
Priporočamo še: Palačinke z limono in sladkorjem
Fotografija: Getty Images