Narastek z blitvo

Zdrav brezmesni obrok.

Priprava 10 minut, čas peke 20–25 minut.

Sestavine

– 1 kg blitve
– 6 jajc
– 3 žlice moke
– sol, poper, muškatni orešček
– 75 g parmezana

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj, pripravimo si še večji okrogel ali pravokoten model in ga po potrebi namastimo.

2. Blitvo očistimo, na hitro blanširamo v vreli vodi, nato napol ohladimo. (Če so stebla že zelo čvrsta, jih damo v krop najprej in kuhamo malo dlje.)

3. V posebni posodi dobro spenimo rumenjake, solimo, začinimo in postopno dodamo moko in parmezan.
Ločeno stepemo beljake v čvrst sneg.

4. Ohlajeno blitvo grobo narežemo in jo na rahlo vmešamo med rumenjakovo zmes. Nazadnje dodamo še beljakov sneg in zmes previdno naložimo v model. Postavimo v vročo pečico za 20–25 minut, odvi­sno, kako visoko sega testo v modelu. Preverimo z zobotrebcem.

5. Pečen narastek narežemo in ponudimo kot glavno jed s solato iz kumar in jogurta.

Priporočamo še: Palačinke z limono in sladkorjem

Fotografija: Getty Images

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana