Odprta Kuhinja

Narastek z blitvo

Cheddar, Monterey and Feta cheese omelette pie with swiss chard and bacon bits inside.
Odpri galerijo
A+   A-
Zdrav brezmesni obrok.



Priprava 10 minut, čas peke 20–25 minut.

Sestavine


- 1 kg blitve
- 6 jajc
- 3 žlice moke
- sol, poper, muškatni orešček
- 75 g parmezana

Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj, pripravimo si še večji okrogel ali pravokoten model in ga po potrebi namastimo.

2. Blitvo očistimo, na hitro blanširamo v vreli vodi, nato napol ohladimo. (Če so stebla že zelo čvrsta, jih damo v krop najprej in kuhamo malo dlje.)

3. V posebni posodi dobro spenimo rumenjake, solimo, začinimo in postopno dodamo moko in parmezan.
Ločeno stepemo beljake v čvrst sneg.

4. Ohlajeno blitvo grobo narežemo in jo na rahlo vmešamo med rumenjakovo zmes. Nazadnje dodamo še beljakov sneg in zmes previdno naložimo v model. Postavimo v vročo pečico za 20–25 minut, odvi­sno, kako visoko sega testo v modelu. Preverimo z zobotrebcem.

5. Pečen narastek narežemo in ponudimo kot glavno jed s solato iz kumar in jogurta.
Priporočamo še: Palačinke z limono in sladkorjem

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 12.8.2019 ob 07:08

Več iz te teme:

brezmesne jediblitvanarastek

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.