Palačinke z limono in sladkorjem

Osvežilno in sladko.

Palačinke so naša šibka točka, zato smo zbrali najboljše recepte zanje. Najdete jih tukaj. Danes pa si jih privoščimo kot v dobrih starih časih. Z limono in sladkorjem.

Priprava 30 minut.

Sestavine

Testo za palačinke
– 250 g moke
– 2 jajci
– 6 dl mleka
– ščepec soli
– žlica sladkorja
– olje in maslo za peko

In še
– 2 limoni
– sladkor po okusu

Priprava

1. Iz jajc, moke in mleka spečemo palačinke, kakor že znamo.

2. Vsako pokapamo z limonovim sokom, potresemo s kristalnim sladkorjem in zvijemo.

Opomba: Dobra izbira so biolimone, saj lahko njihovo lupino nastrgamo v testo in ga s tem odišavimo. Zraven se priležeta tudi jabolčna čežana in žlička stepene sladke smetane.

Namig: Marsikdo vam bo povedal, da je ta recept resnično kulten in sega desetletja nazaj. Zdaj, ko so v modi limete, lahko s pridom uporabite tudi te. Ta posladek bo prijal po lahkotni poletni juhici.

Priporočamo še: 30 idej, kako porabiti paradižnik

Fotografija: Getty Images

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed