Odprta Kuhinja

Palačinke z limono in sladkorjem

English-style pancakes with lemon and sugar, traditional for Shrove Tuesday
Odpri galerijo
A+   A-
Osvežilno in sladko.



Palačinke so naša šibka točka, zato smo zbrali najboljše recepte zanje. Najdete jih tukaj. Danes pa si jih privoščimo kot v dobrih starih časih. Z limono in sladkorjem.

Priprava 30 minut.

Sestavine


Testo za palačinke
- 250 g moke
- 2 jajci
- 6 dl mleka
- ščepec soli
- žlica sladkorja
- olje in maslo za peko

In še
- 2 limoni
- sladkor po okusu

Priprava


1. Iz jajc, moke in mleka spečemo palačinke, kakor že znamo.

2. Vsako pokapamo z limonovim sokom, potresemo s kristalnim sladkorjem in zvijemo.
Opomba: Dobra izbira so biolimone, saj lahko njihovo lupino nastrgamo v testo in ga s tem odišavimo. Zraven se priležeta tudi jabolčna čežana in žlička stepene sladke smetane.

Namig: Marsikdo vam bo povedal, da je ta recept resnično kulten in sega desetletja nazaj. Zdaj, ko so v modi limete, lahko s pridom uporabite tudi te. Ta posladek bo prijal po lahkotni poletni juhici.
Priporočamo še: 30 idej, kako porabiti paradižnik

Fotografija: Getty Images
Datum Objave: 12.8.2019 ob 07:08

Več iz te teme:

brezmesne jedisladkorpalačinkelimone

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.