Neverjetno preprosti božični prigrizki iz čisto vsakdanjih sestavin

Ja, letošnje leto je res nekaj posebnega, in taki bodo tudi prazniki. Se vam ne ljubi pripravljati praznične slavnostne večerje s predjedjo, glavno jedjo in sladico pa še čim? Ni treba.

Postrezite prigrizke, kot so narezek, kanapejčki ali pa hamburgerji, če ste si jih zaželeli. Da v kuhinji ne boste sami, povabite najmlajše, zagotovo bodo z veseljem pomagali. Naj bo zabavno, a zato nič manj slastno. Poigrajte se z oblikami, otroci naj kruh izrežejo z modelčkom, v obliki smrečice, na primer, ga namažejo z maslom, margarino ali kremnim sirom in obložijo s salamo, sirom ali kumarami. Ta-da, smrečica je tu. Za okraske uporabite na drobno narezan koren, tudi dimljeni losos bo super, ali pa granatno jabolko. Lahko pa sestavine, kot so solata, pršut, sir in toast, zložite v pokončno smrečico, kot vidite na naslovni fotografiji.

Le kdo se lahko upre takemu sendviču? (FOTO: Oksanakiian/Getty Images)

Kaj pa sladica? Mafini, izstrelijo najmlajši: sami zmešajo testo, ga nadevajo v modelčke, obložene s papirnatimi košaricami, in kot bi mignil, je pečeno. Da pa ne bodo tako vsakodnevno navadni, jih okrasimo z avokadovo kremo (ali pa masleno, ki jo obarvamo z zeleno jedilno barvo), ki jo nabrizgamo v obliki smrečice in potresemo s semeni granatnega jabolka.

Lahko pa naredimo beljakovega snežaka. Zanj potrebujemo 4 beljake, skodelico sladkorja, četrt žličke pecilnega praška. V kozici segrejemo malo vode, nanjo postavimo skledo, v katero smo dali beljake, sladkor in pecilni prašek; skleda naj se ne dotika vode. Segrevamo kakih šest minut, ves čas mešamo, najbolje z električnim mešalnikom, da se sladkor stopi in je zmes vroča na otip. Odstavimo skledo in še naprej stepamo, da dobimo čvrst sneg, po želji vmešamo četrt žličke vaniljevega izvlečka.

Z dresirno vrečko nabrizgamo na mafine snežakovo telo, za glavo uporabimo penice. Potrebujete še jedilno barvo za pisanje, s katero narišemo oči, usta in roke, narezan korenček uporabimo za nos, za gumbe pa jedilne perlice.

Tudi mafini so lahko praznični. (FOTO: Natashaphoto/Getty Images)
Sadje postrezite umetelno zloženo v jelko. FOTO: Gulsengunel/Getty Images
Burgerji so lahko jelenčki. (FOTO: Sarsmis/Getty Images)
Tudi narezek je lahko videti praznično in svečano; postrezite ga s popečeno bageto. (FOTO: Elena_danileiko/Getty Images)
Jajce, oliva in korenček in že imamo pingvina. (FOTO: Vkuslandia/Getty Images)

Pa vesele praznike vam želimo!

Besedilo: R. O.
Naslovna fotografija: Getty Images

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed