Ocvrti jabolčni obročki
A+ A-
Ali jabolka v srajčki.
Priprava: 5 minut; čas cvrtja: 2 minuti.
Sestavine
- 1 kg lepih jabolk
- 125 g moke
- jajce
- 2 dl mleka
- ščep soli
- žlica sladkorja in sladkor v prahu
- maščoba za cvrtje
Priprava
1. Za testo v posodi gladko zmešamo moko, sladkor, sol, jajci in mleko, da dobimo malo gostejše testo kot za palačinke. Testo pustimo počivati na delovni površini.
2. Medtem olupimo jabolka, jim s posebnim nožičkom izdolbemo peščišče in narežemo na pol centimetra do centimeter debele rezine.
3. V kozici segrejemo olje. Pripravimo si krožnik s papirnato servieto.
4. Jabolčni obroček potopimo v testo, ga dvignemo in previdno vstavimo v vroče olje. Po minuti ga obrnemo in nekaj sekund cvremo še na drugi strani, da zlato porjavi. Prestavimo ga na servieto, da popivna odvečno olje.
5. Ocvrte jabolčne obročke potresemo s sladkorjem in ponudimo še tople kot hitro slaščico po domačem (počitniškem) ričetu s klobaso.
Nasvet: Tanjše ko so jabolčne rezine, več olja popijejo med cvrtjem in večje je tveganje, da razpadejo. Glasujem za malo debelejše.
Opomba: Jabolčni obročki morajo biti pred potapljanjem v testo povsem suhi. Le tako se testo nanje sploh prime in jih obda kakor plašč. Jabolka lahko pripravite vnaprej, jih potopite v medeno vodo, da ne porjavijo, vendar jih morate tik pred cvrtjem dobro osušiti.
Različica: Namesto mleka uporabite mineralno vodo z mehurčki, pivo, jabolčni sok, sirotko itd.
Preberite še: Novi gurmanski kotički na Hrvaškem, ki jih morate obiskati še to poletje
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 21.8.2018 ob 04:08