Odličen trik za ponarejeno krhko testo, ki je hitro nared

To je hit v pripravi krhkega testa na najbolj preprost način, ki je primeren tudi za tiste, ki se želijo izogniti mlečnim izdelkom.

Bi večkrat naredili pito, če vam krhkega testa ne bi bilo treba ohlajati? Hrustljavo dno s kremastim nadevom v hipu postane hitro pripravljena sladica, slana priloga ali prigrizek za v službo. Trik je v zamenjavi masla s kakovostnim oljčnim oljem, ki ga preprosto zmešamo z moko in ostalimi sestavinami, kot bi naredili klasično različico. Prav tako se ni treba ukvarjati z gnetenjem in valjanjem, saj grudasto maso le stresemo na pekač in jo poteptamo. Le še spečemo ga in krhko testo, ki ga po odzivih na svetovnem spletu sodeč ljudje označujejo tudi za najboljšega, je nared.

Sestavine (za pekač s premerom 26 cm)

– 200 g moke
– 5 žlic sladkorja
– pol žličke soli
– 110 g oljčnega olja
– 2 žlici mleka (lahko nadomestite z rastlinskim)

Priprava

1. Pečico prižgemo na 200 stopinj.

2. V posodi zmešamo moko, sladkor in sol. Naredimo jamico.

3. Razžvrkljamo olje in mleko, nato pa to emulzijo prilijemo v posodo z moko. Z vilicami mešamo, da nastanejo grudice. To se zgodi, kot bi trenil, zato pazite, da ne boste mešali predolgo.

4. Vse skupaj pretresemo na pekač za pite in preprosto z rokami dobro pritisnemo ob dno in robove, tako da dobimo gladko podlago. Prebodemo z vilicami in postavimo v pečico (prvih 10 minut lahko slepo pečemo: povrhu položimo peki papir in ga obtežimo s fižolom ali rižem). Pečemo 20 minut.

5. Testo je pripravljeno za nadaljnjo uporabo.

Priporočamo še: 12 najboljših sladic, za katere ne boste potrebovali pečice

 

 

Mateja Delakorda

Kuhanje, to so moji trenutki! Zvok sekljanja, cvrčanje olja, vonjave iz pečice, na mizi pa cvetlice.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana