Hitri špageti carbonara

Če res ni časa – za tole se bo že našel. Kultni recept malo drugače.

Sestavine

– 50 g pancete, 140 g riževih špagetov (ali običajnih)
– čajna žlička oljčnega olja, čajna žlička mletega popra
– čajna žlička soli, 2 jajci iz proste reje
– 20 g sveže nastrganega parmezana

Priprava

1. Panceto narežemo na manjše kocke. Na srednje močan ogenj pristavimo večjo ponev. Dodamo oljčno olje, panceto in poper. Pražimo kakšno minuto oziroma dokler panceta ne postane rahlo zlate barve. Odstavimo.

2. Na ogenj pristavimo manjši lonec z vrelo vodo in soljo. Dodamo špagete in jih skuhamo po navodilih z embalaže. Ko so kuhani al dente, prihranimo 100 g vode, nato testenine odcedimo.

3. V manjši skodelici razžvrkljamo jajci. Polovico prihranjene vode (50 g) prilijemo k panceti. Pomembno je, da panceta ni več na kuhalniku. Dodamo nastrgan parmezan in dobro premešamo. Testenine stresemo v ponev k panceti. Postavimo na najšibkejši ogenj, premešamo, dodamo še preostalih 50 g prihranjene vode in jajci. Na šibkem ognju neprestano mešamo in kuhamo 5 minut.

4. Poljubno dodamo še malo nastrganega parmezana in postrežemo.

Priporočamo še: Emona kocke

Recept in fotografija: Jernejkitchen

 

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana