Odprta Kuhinja

Pavlova z rabarbaro in zrni granatnega jabolka

Odpri galerijo
A+   A-
Kakšen pogled! Kakšna slast!


Sestavine


- 4 beljaki, ščep soli
- pol žličke limonovega soka
- 100 g kristalnega sladkorja
- 50 g sladkorja v prahu, žlica koruznega škroba

Rabarbarin karamel
- 300 g rabarbare
- 2–3 žlice kokosovega sladkorja, pol stroka vanilje
- granatno jabolko, 200 ml sladke smetane

Priprava


1. Na papir za peko narišemo 2 kroga (premera 17–18 cm), obrnemo papir in ga položimo na pekač. Pečico segrejemo na 150 stopinj.

2. Beljake, sol in limonov sok stepamo, nato počasi dodamo 50 g kristalnega sladkorja in stepamo naprej. V manjši posodi zmešamo preostali sladkor s škrobom in ga postopoma (v treh delih) dodamo k beljakom. Stepamo naprej, dokler ni zmes svetleča in trdna!

3. Na pekač v kroga z dvema žlicama nadevamo sneg, v sredini naredimo vdolbino in pečemo 10 minut na 150 stopinjah, nato zmanjšamo temperaturo na 90 stopinj in sušimo 2 uri. Potem pripremo vrata pečice s kuhalnico in pustimo čez noč, da se pavlovi (tudi) lepo posušita.

4. Naslednji dan naredimo še rabarbarin karamel. Rožnata stebla rabarbare najprej narežemo na centimeter dolge koščke. V manjši kozici naredimo svetel karamel, nanj stresemo rabarbaro in kuhljamo 5–6 minut. (Ker rabarbara spusti sok, ni treba dodajati vode!) Dodamo še postrgano sredico (iz polovice) stroka vanilje, rahlo pomešamo in ohladimo. Stepemo smetano.

5. Eno pavlovo položimo na krožnik in v sredini pokapamo z rabarbarinim karamelom in smetano. Nato dodamo še drugo, ki jo najprej namažemo s smetano in zatem pokapamo s karamelom ter potresemo še z granatnimi zrni. Zraven ponudimo preostalo rabarbaro v karamelu in smetano …
Priporočamo: Kulinarični pobeg: Roxanich

Fotografija: Slavka Ilich
Datum Objave: 3.5.2019 ob 13:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: