Pečen fižol s klobaso po mehiško

Krepko začinjeno.

Priprava 10 minut, čas peke 30 minut.

Sestavine

– večja pločevinka vloženega fižola ali kuhan fižol skupaj s fižolovko
– suh pekoč feferon
– 1/2 polsuhe klobase
– večja čebula
– 2 stroka česna
– 2 žlici paradižnikove mezge ali pireja
– sol, poper

Preberite tudi: Veste, kako pravilno skuhati fižol?

Priprava

1. Pečico segrejemo na 180 stopinj.

2. Klobaso narežemo na tanjše koleščke.

3. Čebulo grobo nasekljamo, stresemo v kozico in na hitro popražimo.

4. Dodamo še strt česen in sesek­ljan feferon, pražimo naprej, da česen zadiši, nato vmešamo paradižnikovo mezgo, solimo in popramo.

5. Nazadnje dodamo vložen ali kuhan fižol s fižolovko vred ter narezano klobaso in na šibkem ognju kuhamo še kakšno minuto, nato odstavimo.

6. Tako pripravljen fižol preložimo v ognjevaren model in postavimo v segreto pečico za 30 minut.

7. To slastno in krepko začinjeno jed ponudimo s kosom kruha in zeleno solato.

Koristen nasvet: Z malo kisle smetane je jed manj pekoča.
Preberite še: Po korakih: puhasti rogljički s šunko in sirom

Fotografija: Getty Images

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed