Odprta Kuhinja

Pečen kostanj, ovit v slanino ali bučko

Odpri galerijo
A+   A-
Tudi samo kot prigrizek ob kozarcu dobrega se obnese.


Sestavine


- srednje debel kostanj, slanina
- daljša in ožja zelena bučka

Priprava


1. Kostanj spečemo in olupimo ter ga pustimo nekaj časa v zaprti posodi, da se zmehča. Bučke iz biološke pridelave ne olupimo, sicer to naredimo, in jo narežemo po dolgem na tanjše rezine. Solimo in na hitro popečemo na ponvi, ki naj ne bo preveč naoljena. Pečene rezine preložimo na papirnate brisačke in počakamo, da se malo ohladijo.

2. Olupljene kostanje ovijemo nekatere v slanino in druge v bučke ter prebodemo z zobotrebcem.

3. Na ponev dolijemo malo olja in popečemo zvitke z obeh strani.
Namig: Odlično se poda na sestavljene solate, rižote ali kot dodatek k zelenjavnih prikuham, kot je ohrovt.

Priporočamo: To so tri najboljše torte našega rojstnodnevnega natečaja

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 30.10.2018 ob 03:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: