Pečen mladi krompir s koromačem

Kot rit in srajca.

Krompir je nadvse prijazna zelenjava, zato ni čudno, da se odlično razume z drugimi vrtninami. Mlad krompirček si čas najraje krajša s koromačem (pri nas mu rečemo tudi komarček, Italijani pa finocchio), s katerim sta najboljša prijatelja že od majhnih korenin.

Sestavine

  • 500 g mladega krompirja
  • velik koromač
  • 3 žlice oljčnega olja
  • 2 žlici ribanega parmezana
  • sol
  • poper

Priprava

1. Koromač splaknemo. Zelenje odrežemo in na grobo nasekljamo.

2. Preostali koromač razpolovimo in odstranimo trdo sredico.

3. Narežemo ga na polkolobarje.

4. Mladi krompir oščetkamo, splaknemo in razpolovimo.

5. Krompir in koromač stresemo v visok pekač, popršimo z oljem ter posolimo in popopramo.

6. Slastni duo pečemo 30–40 minut pri 200 stopinjah.

7. Pred postrežbo ju potresemo s parmezanom in nasekljanim koromačevim zelenjem.

Hrustljav tek!

Midva Kuhava
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed