Pecivo z bananami

(U)porabite zrele banane.

Priprava traja 5, čas peke pa 30 minut.

Sestavine

– 2 žlici masla, 150 ml mleka
– 240 g rjavega sladkorja
– 2 zelo zreli banani
– 2 jajci, 70 ml sladke smetane
– pol žličke vaniljevega sladkorja
– 50 g mletega sladkorja
– pol čajne žličke soli, 150 g moke
– pol vrečke pecilnega praška
– pol žličke janeža
– pol žličke cimeta
– 2 pesti grobo mletih oreškov

Priprava

1. Pripravimo pravokoten model ali model za mafine, ki ga namastimo in potresemo z moko. Pečico vklopimo na 180 stopinj.

2. V višji kozici raztopimo maslo in rjavi sladkor. Dodamo z vilicami pretlačeni banani in dobro premešamo. Odstavimo.

3. V večji posodi med seboj pomešamo sol, moko, pecilni prašek, janež in cimet. To so suhe sestavine.

4. V posebni posodi zmešamo sladko smetano z mletim sladkorjem, jajci in vaniljo. Zatem vlijemo še sladkorno mešanico z bananama in premešamo, da dobimo kremasto zmes.

5. K suhim sestavinam vlijemo jajčno zmes in postopno prilivamo mleko. Nazadnje dodamo oreščke in zmes vlijemo v pravokoten pekač ali v pekač za mafine. Pečemo dobre pol ure.

Poizkusite še: Bananov kruh

Fotografija: Krištof Koman

Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana