Pijani drobljenec: hitra, hrustljava in sočna martinova sladica
Odpri galerijo
A+ A-
Sadje, pokuhano v vinu, nato pa zapečeno z maslenim drobljencem.
Priporočamo še: Ragu po martinovo
Pijani drobljenec
- 3 jabolka
- 2 hruški
- 2 žlici sladkorja v prahu
- 250 ml rdečega vina (cabernet)
- pol žličke cimeta
- ščepec mletih klinčkov
- 50 g hladnega masla
- 70 g moke
- 50 g sladkorja
- 2 pesti grobo sesekljanih orehov
Priprava
1. Pijano sadje: hruške in jabolka olupimo, nato jih narežemo na enako velike kose.
2. Stresemo jih v kozico in dodamo sladkor, cimet, klinčke in vino. Kuhamo približno 15 minut, da se vino in sladkor zgostita v sirup. Sadje s sirupom razporedimo v štiri ognjevarne posodice.
3. Drobljenec: v multipraktik vržemo hladno maslo, sladkor in moko ter mešamo do drobtin.
4. Primešamo sesekljane orehe, nato drobljenec posujemo po sadju v posodicah.
5. Pijani drobljenec pečemo 10 minut pri 200 stopinjah.
Onaplus.si: Zato bi moral biti ričet večkrat na vašem jedilniku
Datum Objave: 8.11.2023 ob 06:11