Odprta Kuhinja

Pikantna pokovka

A+   A-
Za zimske večere z božičnimi filmi.


Sestavine


- 100 g koruze za pokovko
- 4 žlice olja
- po pol žličke mlete rdeče paprike, kurkume in mletega čilija
- žlička provansalskih zelišč
- žlička soli
- žlička rjavega sladkorja

Priprava


1. Začimbe, sladkor in sol med seboj pomešamo.

2. V ponev nalijemo olje, dodamo pokovko in pokrijemo s prozornim pokrovom. Pustimo na ognju in med časom, ko nastaja pokovka, pokrova ne dvigujemo, vse skupaj le večkrat pretresemo.

3. Ko je posoda polna pokovke, odstavimo, odkrijemo pokrov in dodamo mešanico začimb. Dobro premešamo in ponudimo.
Priporočamo: Sedem namenov, za katere lahko uporabite kuhinjsko krpo

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 31.12.2018 ob 08:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: