Pohane šnite: stara jed naših babic v poletni izvedbi

Odpri galerijo
A+ A-
Vrtovi so polni borovnic, ribeza, malin in jagod, s katerimi lahko izboljšamo priljubljeno poslastico. Tako bodo pohane šnite bolj sveže in še bolj slastne.
Priprava 10 minut, čas cvrenja 10–15 minut.
Pohane šnite z jagodičevjem
- 12 rezin dan ali dva starega kruha
- 3 jajca
- 1 dl mleka
- 2 žlici olja za cvrenje in žlica masla
- 350 g mešanega jagodičja
- vrečka vaniljevega sladkorja
- med ali sladkorni sirup
Priprava
1. V širšem krožniku razžvrkljamo jajca in jih zmešamo z mlekom.
2. Pripravimo ponev in v njej raztopimo maslo, nato ga prelijemo v skodelico in pomešamo z oljem.
3. Rezine kruha pomočimo v jajčno zmes in postopoma ocvremo v segreti maščobi. Po potrebi ponev dodatno namastimo. Ocvrte rezine odlagamo na krožnik s prtičkom.
4. Posebej v kozici nad šibkim ognjem segrevamo jagodičje, da se malce razpusti. S tako pripravljeno omako ponudimo ocvrte rezine kruha, sladkamo pa z medom ali katerim od sladkih sirupov (agavov, javorov ipd.).
5. Ponudimo kot sladico po zelenjavni enolončnici.
Različica: Jagodičju med segrevanjem dodamo vaniljev strok za omamnejši vonj. Če želimo nekoliko gostejšo omako, med sadje vmešamo žlico čvrste marmelade.
Priporočamo še: 5 rastlin, ki jih nabiramo julija: ena je pravi zaklad
Naslovna fotografija: Arx0nt/Getty Images
Deloindom.si: Podvodna restavracija na norveški obali
Datum Objave: 6.7.2022 ob 07:07