Odprta Kuhinja

Polnjene paprike v paradižnikovi omaki

Odpri galerijo
A+   A-
Klasika zadnjih dni poletja. Lahko si jih naredite tudi na zalogo.



Priprava traja 15 minut, čas kuhanja 20 minut.

Sestavine


- 400 g mletega mesa
- 200 g riža
- 1 - 2 žlici olja
- sol, peteršilj
- 8 rumenih paprik
- 6 paradižnikov

Priprava


1. Meso in riž stresemo v kozico, dodamo po potrebi olje in pražimo par minut, da meso posivi. Odstavimo in malo ohladimo.

2. Medtem očistimo paprike, in sicer odrežemo pecelj in izrežemo semenje.

3. V tem času tudi narežemo paradižnike in jih na kratko podušimo, da dobimo paradižnikov pire/omako. Lahko jih tudi pretlačimo preko pasirke. Solimo.

4. Vsako papriko nadevamo z riževim nadevom prst pod robom, saj riž med kuho naraste. Nadevane postavimo pokonci v širok lonec.

5. Ob strani prilijemo paradižnikovo omako, dolijemo vodo, če je potrebno in pokrito kuhamo 20 minut.

6. Čeprav iz prehranskega vidika nepotrebno, „filane paprike" tradicionalno ponudimo s pire krompirjem in skledo zelene solate.
Poizkusite še: Krompir s klobaso iz pečice

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 20.7.2018 ob 18:07

Več iz te teme:

kosilopaprikefilane paprikepolnjene paprike

Naročite se na e-novice:

Mojca Koman
Mojca KomanVsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.