Preprosto: limonova krema

Odpri galerijo
A+ A-
Ste za nekaj svežega?
Nedavna kraljeva poroka je slaščičarje po vsem svetu zaposlila z bezgovo limonovim navdihom, ki je prežemal torto zaljubljenega para in moramo priznati, da smo se peke božansko sveže poročne torte prejšnji teden lotili tudi mi.
A ker torte pač ne moremo poči kar vsak dan, saj nam čas tega žal ne dopušča, tokrat pripravljamo le limonov curd oziroma kremo, ki je bila ena glavnih akterjev poročne torte. Je namreč nadvse preprosta za pripravo, v hladilniku pa jo nato lahko hranite kar nekaj časa in z njo popestrite jutranje palačinke, popoldansko kepico sladoleda ali celo rahel biskvit.
Potrebovali boste le 10 minut, blender in spodnje sestavine.
- 1 žlica limonine lupinice
- Sok 3 do 4 limon
- 5 velikih jajc
- 120 gramov sladkorja
- Ščep soli
- 110 gramov masla
Priprava
1. V blender stresite limonino lupinico, sok limon, jajca, sladkor in sol. Mešajte 5 minut pri polni hitrosti.
2. Odprite pokrov, dodajte 1/8 masla ter premešajte.
Ponovite s preostalim maslom.
3. Ko ste vmešali vse maslo, pri največji hitrosti mešajte
še 30 sekund, da nastane svilnata zmes.
4. Vse skupaj prelijte v neprodušno zaprto posodo ter čez noč postavite v hladilnik.
5. V hladilniku lahko kremo hranite do 5 dni.
Preberite še: Pecljev in koščic nikar ne mečite v smeti
Fotografija: Thinkstock
Vir: Thekitchn.com
Datum Objave: 7.6.2018 ob 02:06