Odprta Kuhinja

Prigrizki z zelišči in orehi

A+   A-
Za približno 20 majhnih palačink.


Sestavine


- 100 g moke (50 g bele pirine in 50 g bele pšenične)
- žlička pecilnega praška
- ½ žličke sode bikarbone
- dva ščepa soli
- 2 žlici polnomastnega jogurta
- 10 žlic mleka, jajce
- 30 g stopljenega masla
- 200 g sira philadelphia
- 100 g mehkega kozjega sira
- 4–6 žličk limonovega soka
- 2 žlički svežega zelišča (jaz sem uporabila drobnjak)
- poper, sol
- orehi

Priprava


1. V skledo presejemo moko, pecilni prašek in sodo bikarbono. Dodamo sol. V drugi posodi zmešamo jajce, jogurt, mleko in stopljeno maslo. Vse skupaj dodamo k suhim sestavinam in dobro premešamo. Zmes mora biti gosta, a še vedno malce tekoča. Segrejemo ponev in na malce olja spečemo majhne palačinke. Maso zajemamo in polagamo na ponev z jedilno žlico. Na vsaki strani pečemo 1–2 minuti. Pustimo, da se popolnoma ohladijo.

2. Za nadev dobro zmešamo kremni sir, kozji sir, limonov sok in sveže nasekljano zelišče. Začinimo s poprom in soljo. Zmes z dresirno vrečko nadevamo na pripravljene palačinke in okrasimo z orehi.
Priporočamo: Kaj nam o kakovosti jajca sporoča rumenjak

Fotografija in recept: Ana Bulat
Datum Objave: 20.11.2018 ob 14:11

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: