Recept za pohančke
A+ A-
Ob nedeljah si jih pa že lahko privoščimo.
Sestavine
- 500 g puranjih ali piščančjih prsi
- 10 g soli, pol žličke karija
- moka, 2 jajci, drobtine, sezam
- olje za cvrtje
Priprava
1. Meso narežemo na manjše kose in začinimo z mešanico soli in karija.
2. Pripravimo si tri globoke krožnike ali posodice, in sicer z moko, jajcem in drobtinami s sezamom.
3. Vsak kos najprej povaljamo v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in na koncu v mešanici drobtin s sezamovimi semeni.
4. Olje segrejemo na 170 stopinj. Panirane kose mesa previdno položimo v vroče olje in ocvremo.
5. Ponudimo po krepki in gosti sezonski (pretlačeni) zelenjavni juhi s česnom.
Koristen nasvet: Pozorni bodite na pravilno pripravo ocvrtega mesa. Olja mora biti veliko, da kosi mesa v njem plavajo. Tako se hitreje ocvrejo, popijejo manj maščobe, ta pa se ne pregreva. Pazite na primerno temperaturo.
Opomba mame: Zraven takšnih zrezkov pri nas ni pomfrija. Ne le da je to pri nas tehnično težko izvedljivo, ker bi morala cvreti v vsaj dveh velikih posodah ali cvrtniku, ki ga nimam. Vsekakor je razlog v tem, da cvrtje odmerjam po malem, da je kot priloga ali glavna jed, ne oboje hkrati. Navadno pred »dunajci« ponudim juho ali ob njih veliko skledo solate. Če pomislim, pripravim eno ali dve ocvrti jedi na mesec, ker jih imamo radi in tako po njih ne hlastamo preveč.
Poizkusite še: Božansko mehki rogljički s pršutom, sirom in baziliko
Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 12.5.2018 ob 07:05