Odprta Kuhinja

Recept za viščo

A+   A-
Mirenska posebnost: enolončnica z repnim natjem. Krasen okus po starih časih, recept so našli na OŠ Frana Erjavca Nova Gorica.


Sestavine


- šop čim bolj mladih repnih listov
- 30 dag fižola
- 50 dag krompirja
- 15 dag pancete
- 2 žlici koruznega zdroba
- 2 žlici oljčnega olja
- 5 strokov česna

Priprava


1. Zvečer namočimo fižol, naslednji dan ga do mehkega skuhamo, prav tako, ločeno, skuhamo repne liste in krompir, nato vse sestavine združimo in pretlačimo v gosto mineštro.

2. Na malo olja popražimo panceto. Ko je zlato zapečena, dodamo nasekljan česen in koruzni zdrob ter pražimo še nekaj minut.

3. S koruznim prežganjem zabelimo mineštro, jo po potrebi posolimo in postrežemo.
Priporočamo: Izšla je čisto nova okusna kuharica Tasty. Mi jo podarimo!

Fotografija: Igor Zaplatil
Datum Objave: 18.10.2018 ob 08:10

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: