Sirup iz vijolic
A+ A-
Sirup uporabljamo za sladice, sladoled, kremno smetano, kot dodatek marmeladi iz vrtnic ali pa iz njega naredimo naravno obarvano limonado iz vijolic.
Sestavine
- 20 g vijolic
- 200 ml vode
- 200 g sladkorja
Preberite tudi: Vijolice: kako vse jih uporabiti v kulinariki (z recepti)
Priprava
1. Cvetove vijolice naberemo v steklen lonček in čeznje nalijemo vrelo vodo. Pustimo stati do naslednjega dne.
2. Vodo z vijolicami precedimo v kozico in dodamo sladkor. Pristavimo in mešamo, da se ves sladkor raztopi. Segrejemo do vretja.
3. Vrelo prelijemo v kozarček za vlaganje in zatisnemo.
4. Tako pripravljen sirup lahko hranimo več mesecev v shrambi.
5. Ko ga odpremo, ga hranimo v hladilniku, lahko tudi nekaj mesecev. Barva tako pripravljenega sirupa je temno vijoličasta do temno modra.
Namig: Ko govorimo o listih vijolice, svetujem, da jih ljudje nabirajo ob cvetenju, ker imajo podobno srčasto oblikovane liste tudi nekatere strupene rastline. Ko cveti, pa je vijolica nezamenljiva.
Datum Objave: 9.4.2019 ob 08:04