Odprta Kuhinja

Skuta: to je recept, ki bo uspešnica na vašem velikonočnem jedilniku

Odpri galerijo
A+   A-
Nekateri prisegajo na klasiko, spet drugi spomladanske dni raje popestrijo, toda vsi se strinjamo: velikonočne praznike je najlepše praznovati z okusno hrano v krogu družine. Prav zato pri izboru živil velja, da je dobro le najboljše.



Živilo, ki se zlahka prilagaja vsem našim željam in se poda k slanim in sladkim jedem, je zagotovo skuta. Poln okus in ekološka pridelava, ki se združujeta v bio skuti Mu Cuisine, sta tako prava odskočna deska v domiselno zastavljen velikonočni jedilnik.

Recept za uspeh: ekološko, ročno polnjeno in polnega okusa


Bio skuta Mu Cuisine je prvi izdelek iz ekološke pridelave, ki se je pred meseci pridružil liniji Mu Cuisine iz Ljubljanskih mlekarn. Odlikuje jo predvsem polnost okusa, ki ga pričarata ekološko mleko slovenskih kmetov in za odtenek višja vsebnost naravno prisotnih maščob. Ne vsebuje nobenih umetnih sladil, stabilizatorjev, konzervansov, ojačevalcev okusa ali barvil, njena rahla struktura pa je plod skrbno nadzorovanega ročnega polnjenja.

Kakovost in vsestransko uporabnost bio skute Mu Cuisine so prepoznali tudi slovenski kupci, ki so jo v okviru neodvisne nacionalne raziskave novosti izdelkov okronali z nazivom izbran produkt leta 2021.

Z ekološko pridelavo mleka naravi, živalim in ljudem naproti


Bio skuta Mu Cuisine je iz kakovostnega slovenskega ekološkega mleka. To izvira iz mlečnih kmetij, ki so v skrbi za dobrobit živali in okolja, v katerem živimo, naredile še korak dlje in se zaobljubile ekološki pridelavi mleka.

Ekološki kmetovalci se zavezujejo, da bodo živalim omogočili veliko gibanja na prostem, v hladnejših mesecih pa več prostora v hlevu. Drugače pristopajo tudi k zagotavljanju kakovostne krme za živali, saj je pridelana brez pesticidov in gnojil mineralnega izvora.

Velikonočni recept: skutni namaz s hrenom in glaziranim jabolkom


Tako okusen, a hkrati enostaven: preizkusite recept, ki ga je pripravil kuharski mojster Borut Jakič.

Za 4 osebe potrebujemo:



  • 400 g bio skute Mu Cuisine

  • 50 g delikatesnega hrena

  • manjše jabolko

  • 5 g hrenovih poganjkov

  • 50 g masla Mu Cuisine

  • 100 g kisle smetane Mu Cuisine

  • 100 ml sladke smetane Mu Cuisine

  • 30 g cvetličnega medu

  • sol, poper


Priprava:


Maslo penasto umešamo in dodamo pretlačeno skuto, kislo smetano, delikatesni hren, sesekljane hrenove poganjke ter sol in poper. Rezine jabolk hitro oparimo v sladkem kropu in jih glaziramo na raztopljenem cvetličnem medu. Ohlajene narežemo na majhne kocke in dodamo k skuti s hrenom. Vse skupaj narahlo umešamo v stepeno sladko smetano, da bo namaz čim bolj rahel. Po želji dodamo še v belem vinu oparjene rozine. Namaz bo odlično dopolnil šunko.

Za še več okusnih receptov – od predjedi do glavnih jedi in sladic – pa pobrskajte TUKAJ.  

Pa dober tek!
Datum Objave: 6.4.2021 ob 09:04

Več iz te teme:

velika nočdober receptBio skuta Mu Cuisine

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja