Odprta Kuhinja

Sladoled z lešnikovim namazom in črnimi piškoti

A+   A-
Vid: »Edini dober domači sladoled.«


Sestavine


- 500 ml alpske smetane
- 200 ml mleka
- 100 g sladkorja v prahu
- 130 g lešnikovega namaza
- 5 kosov črnih piškotov

Priprava


1. Smetano do polovice stepemo, dodamo mleko, sladkor in lešnikov namaz. Še stepamo 5 minut, nato pa vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 2 uri.

2. Po 2 urah dodamo še zdrobljene piškote in ponovno dobro premešamo, kar z električnim mešalnikom. Čokoladno maso prelijemo v plastično posodo, dobro pokrijemo in postavimo v zamrzovalnik še za najmanj 4 ure.

3. Preden sladoled postrežemo, ga vzamemo iz zamrzovalnika 10 minut prej, da malo popusti, in tako lažje oblikujemo kepice.

4. Postrežemo v kornetu ali lončku.

Besedilo: Saša Drobnič Škerjanec
Naslovna fotografija: Jagababa.si

Preberite še: Bogat čokoladni sladoled

Datum Objave: 3.8.2017 ob 16:08

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj