Sladoled z lešnikovim namazom in črnimi piškoti
A+ A-
Vid: »Edini dober domači sladoled.«
Sestavine
- 500 ml alpske smetane
- 200 ml mleka
- 100 g sladkorja v prahu
- 130 g lešnikovega namaza
- 5 kosov črnih piškotov
Priprava
1. Smetano do polovice stepemo, dodamo mleko, sladkor in lešnikov namaz. Še stepamo 5 minut, nato pa vse skupaj postavimo v zamrzovalnik za 2 uri.
2. Po 2 urah dodamo še zdrobljene piškote in ponovno dobro premešamo, kar z električnim mešalnikom. Čokoladno maso prelijemo v plastično posodo, dobro pokrijemo in postavimo v zamrzovalnik še za najmanj 4 ure.
3. Preden sladoled postrežemo, ga vzamemo iz zamrzovalnika 10 minut prej, da malo popusti, in tako lažje oblikujemo kepice.
4. Postrežemo v kornetu ali lončku.
Besedilo: Saša Drobnič Škerjanec
Naslovna fotografija: Jagababa.si
Preberite še: Bogat čokoladni sladoled
Datum Objave: 3.8.2017 ob 16:08