Sol z zelišči

Majhen kozarček – velik vtis!

Sestavine

– 0,5 kg grobe (piranske) morske soli
– velik šopek svežih zelišč: šetraj, majaron, rožmarin, koromač, bazilika, drobnjak, meta, origano, timijan, luštrek, peteršilj in žajbelj

Priprava

1. Osmukamo (oprane in suhe) liste svežih zelišč s stebel in jih razporedimo na papirju za peko, položenem na rešetko pečice. Potrebujemo 2 rešetki. Pečico vključimo na 50 stopinj.

2. Zelišča sušimo približno uro pri priprtih vratih, ki jih zataknemo z leseno kuhalnico, da morebitna para izhlapi. Izklopimo pečico in pustimo, da se popolnoma ohladi. Osmukamo še lističe z debelejših stebelc, kot so timijan, šetraj in rožmarin …

3. V sekljalnik nasujemo sol in zelišča. Meljemo jih, dokler niso čisto drobna. Nato preložimo sol v steklen kozarec in ga dobro zapremo.

Še namig: Zeliščno sol, ki jo namenimo za darilca, naložimo v majhne kozarčke od marmelad in jih dobro zapremo. Iz papirnatih prtičkov izrežemo kroge in jih privežemo na kozarčke.

Fotografija in besedilo: Slavka Ilich

Preberite še: Ideje za kulinarično obarvana božična darila

Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana