Solata iz stročjega fižola

Odlična poletna solata.

Sestavine

– 1 kg stročjega fižola
– 2 čebuli
– slab dl smetane za kuhanje
– šopek drobnjaka
– žlica ali dve oljčnega olja
– sol

Priprava

1. Stročji fižol (Maruša Langerholc priporoča sorto berggold) pred kuhanjem očistimo in prepolovimo. Na zmernem ognju ga kuhamo kake pol ure. Odcedimo, dodamo na tanke lističe narezano čebulo, premešamo in postrežemo.

Recept: Maruša Langerholc, Štacunca
Fotografija: Špela Ankele

Preverite še: Bralec priporoča: odlična pita z zeljem
Špela Ankele
Špela Ankele

Novinarka in Kranjčanka. Obožujem gorenjske hribe in pisateljico Isabel Allende. Podnevi pišem, fotografiram in kuham, zvečer berem (kuharske) knjige.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed