Odprta Kuhinja

Bralec priporoča: odlična pita z zeljem

Meat burekas from puff pastry on wooden background. Studio Photo
Odpri galerijo
A+   A-
Hitro in enostavno kosilo.



Bralec Ljubislav Petrovski je zelo aktiven kuhar v naši skupini na Facebooku, katere člani si vsak dan bolj strastno delite navdih za pripravo kosila. Njegova pita s svežim zeljem je požela velik odziv, zato smo se odločili, da navodila za pripravo delimo z vsemi, ki radi obiščete naš portal.

Pita z zeljem je hitro pripravljen zelenjavni obrok, ki se bo odlično podal k skledi sezonske solate, omislite pa si jo lahko tudi kot priročno piknik prilogo.
Pa še to: prav vsi ste lepo vabljeni, da v naši skupini podelite svoje recepte. Tiste najbolj mamljive jedi bodo našle mesto na Odprti kuhinji. ;)

Sestavine


Testo
- 300 g moke
- žlička soli
- 50 ml olja
- pb. 200 ml vode (oziroma po potrebi)
Imate težave s pripravo vlečenega testa? Podrobna navodila najdete tukaj.

Nadev
- pol glave zelja
- 1 čebula
- sol in poper

Dodatno
- kajmak

Priprava


1. Pripravimo vlečeno testo: Vse potrebne sestavine zgnetemo v testo, ki je gladko in prožno. Kepo testa premažemo z oljem in ga položimo v posodo, ki jo pokrijemo s krpo. Pustimo, da počiva 20 minut.

ni podpisa
ni podpisa
--

2. Pečico prižgemo na 200 stopinj.

3. Sledi nadev: Zelje in čebulo nasekljamo in prepražimo. Posolimo in popramo.

ni podpisa
ni podpisa

--

4. Mizo prekrijemo s prtom, kjer razvlečemo testo na 40x40 centimetrov. Ponovno ga namažemo z oljem in malce počakamo. Kmalu bomo lahko testo razvlekli zelo na tanko.

5. Razvlečeno testo obložimo z nadevom, kot bi pripravljali jabolčni zavitek, in ga zvijemo v kačo, nato pa še spiralno v okrogel pekač.

ni podpisa
ni podpisa

--

6. Pečemo približno 20 minut. Proti koncu lahko pito premažemo s kajmakom, da se ta lepo raztopi in še izboljša jed.

ni podpisa
ni podpisa


ni podpisa
ni podpisa

Priporočamo še: Zvita sirnica po hitrem postopku

Fotografije: Getty Images, Ljubislav Petrovski
Datum Objave: 12.8.2019 ob 08:08

Več iz te teme:

brezmesne jedipitaburekpita z zeljem

Naročite se na e-novice:

Odprta kuhinja
Odprta kuhinjaAvtor na portalu Odprta kuhinja