Bralec priporoča: odlična pita z zeljem

Hitro in enostavno kosilo.

Bralec Ljubislav Petrovski je zelo aktiven kuhar v naši skupini na Facebooku, katere člani si vsak dan bolj strastno delite navdih za pripravo kosila. Njegova pita s svežim zeljem je požela velik odziv, zato smo se odločili, da navodila za pripravo delimo z vsemi, ki radi obiščete naš portal.

Pita z zeljem je hitro pripravljen zelenjavni obrok, ki se bo odlično podal k skledi sezonske solate, omislite pa si jo lahko tudi kot priročno piknik prilogo.

Pa še to: prav vsi ste lepo vabljeni, da v naši skupini podelite svoje recepte. Tiste najbolj mamljive jedi bodo našle mesto na Odprti kuhinji. 😉

Sestavine

Testo
– 300 g moke
– žlička soli
– 50 ml olja
– pb. 200 ml vode (oziroma po potrebi)

Imate težave s pripravo vlečenega testa? Podrobna navodila najdete tukaj.

Nadev
– pol glave zelja
– 1 čebula
– sol in poper

Dodatno
– kajmak

Priprava

1. Pripravimo vlečeno testo: Vse potrebne sestavine zgnetemo v testo, ki je gladko in prožno. Kepo testa premažemo z oljem in ga položimo v posodo, ki jo pokrijemo s krpo. Pustimo, da počiva 20 minut.

2. Pečico prižgemo na 200 stopinj.

3. Sledi nadev: Zelje in čebulo nasekljamo in prepražimo. Posolimo in popramo.


4. Mizo prekrijemo s prtom, kjer razvlečemo testo na 40×40 centimetrov. Ponovno ga namažemo z oljem in malce počakamo. Kmalu bomo lahko testo razvlekli zelo na tanko.

5. Razvlečeno testo obložimo z nadevom, kot bi pripravljali jabolčni zavitek, in ga zvijemo v kačo, nato pa še spiralno v okrogel pekač.


6. Pečemo približno 20 minut. Proti koncu lahko pito premažemo s kajmakom, da se ta lepo raztopi in še izboljša jed.

Priporočamo še: Zvita sirnica po hitrem postopku

Fotografije: Getty Images, Ljubislav Petrovski

Odprta kuhinja
Odprta kuhinja

Portal za dnevni odmerek kulinaričnega navdiha.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed