Odprta Kuhinja

Solata s korenjem, mlado čebulo in tunino

A+   A-
Z aromatičnim balzamičnim kisom.



Priprava: 20 minut.

Sestavine


- 100 g drobnih testenin (metuljčki, polžki ipd.)
- 2 korenčka
- 2 mladi čebulici
- 4 žlice balzamičnega kisa
- 2 pločevinki tunine v oljčnem olju
- olje za zabelo po potrebi
- sol, poper

Priprava


1. V loncu zavremo vodo, jo solimo in v krop stresemo testenine. Skuhamo jih na zob po navodilih na embalaži, nato odcedimo, prelijemo s tekočo hladno vodo, da se hitreje ohladijo in odstranimo škrob.

2. Pretresemo v solatno skledo in ohladimo.

3. Medtem korenčka ostrgamo in grobo naribamo. Mladi čebulici narežemo na tanke rezine. Vse damo v skledo k ohlajenim testeninam.

4. Dodamo še tunino iz pločevinke; po presoji odlijemo odvečno olje. Sestavine v skledi dobrohotno prelijemo z blagim balzamičnim kisom, popramo in solimo po potrebi, dobro premešamo in ponudimo s kruhom po gosti grahovi juhi s pehtranom.
Nasvet: Tunina v pločevinki je lahko izvrstne kakovosti ali zelo slabe. Največkrat je cena dober pokazatelj kakovosti.

Namig: Izberite tunino v oljčnem olju, najbolje deviškem, ne cenejše v neimenovanem »rastlinskem« olju. V prvem primeru lahko olje iz pločevinke uporabite namesto zabele.

Naredimo vnaprej: Takšno solato brez težav pripravite vnaprej. Primerna je tudi kot solata na pikniku.

Priporočamo še: Božanski arancini

Fotografija: Krištof Koman
Datum Objave: 30.4.2018 ob 08:04

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: