Odprta Kuhinja

Šparglji v testu

Odpri galerijo
A+   A-
Odlični!


Sestavine


Za vlečeno testo
- 150 g moke
- žlička jabolčnega kisa
- ščepec soli
- žlica olja in nekaj za pomazanje testa

Za nadev
- 12 špargljev
- lupinica ene limone
- 2 stroka česna
- sok pol limone

Za pomako
- korenina hrena
- veganska majoneza

Priprava


1. V skledi zmešajte vse sestavine in prilijte toliko mlačne vode, da ugnetete voljno, mehko testo. Testo naj počiva pol ure na sobni temperaturi.

2. Naribajte hren in ga zmešajte z majonezo.

3. Šparglje popecite na malo maščobe na vsaki strani. Lahko bi jih tudi na hitro pogrilirali.

4. Še vroče solite, čez nameljite poper, stisnite česen in naribajte limonovo lupinico.

5. Testo tanko razvaljajte kot za zavitek.

6. Premažite ga s čopičem, namočenim v olje, nato polovico testa zapognite čez drugo polovico. Narežite na dvanajst kosov in v vsakega zavijte špargelj, tako da ostane vršiček zunaj. Nizek pekač obložite s papirjem za peko in pečico vključite na 180 stopinj.

7. Papir premažite z oljem in nanj zložite špargljeve cigare. Pecite 15 minut oziroma do zlato rjave barve. Ponudite s hrenovo majonezo.

Fotografija: Hana Splichal
Datum Objave: 16.4.2019 ob 18:04

Več iz te teme:

brezmesne jedišparglji

Naročite se na e-novice:

Beba SplichalAvtor na portalu Odprta kuhinja