Šparglji v testu

Odlični!

Sestavine

Za vlečeno testo
– 150 g moke
– žlička jabolčnega kisa
– ščepec soli
– žlica olja in nekaj za pomazanje testa

Za nadev
– 12 špargljev
– lupinica ene limone
– 2 stroka česna
– sok pol limone

Za pomako
– korenina hrena
– veganska majoneza

Priprava

1. V skledi zmešajte vse sestavine in prilijte toliko mlačne vode, da ugnetete voljno, mehko testo. Testo naj počiva pol ure na sobni temperaturi.

2. Naribajte hren in ga zmešajte z majonezo.

3. Šparglje popecite na malo maščobe na vsaki strani. Lahko bi jih tudi na hitro pogrilirali.

4. Še vroče solite, čez nameljite poper, stisnite česen in naribajte limonovo lupinico.

5. Testo tanko razvaljajte kot za zavitek.

6. Premažite ga s čopičem, namočenim v olje, nato polovico testa zapognite čez drugo polovico. Narežite na dvanajst kosov in v vsakega zavijte špargelj, tako da ostane vršiček zunaj. Nizek pekač obložite s papirjem za peko in pečico vključite na 180 stopinj.

7. Papir premažite z oljem in nanj zložite špargljeve cigare. Pecite 15 minut oziroma do zlato rjave barve. Ponudite s hrenovo majonezo.

Fotografija: Hana Splichal

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana