Špinačni polžki s sirom

Delikatesa, pa priprava je tako preprosta, da bolj ne bi mogla biti.

Priprava: 10 minut, čas peke: 12 minut.

Sestavine

  • 60 g sončničnih semen
  • 100 ml oljčnega olja
  • 3 pesti mlade špinače
  • česen v prahu po okusu
  • sol, poper
  • sir ementalec
  • listnato testo v kosu

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. V mešalnik damo vse sestavine, razen sira in testa, seveda, in zmeljemo.

3. Testo razvaljamo v pravokotnik (ali samo razvijemo) in namažemo s špinačnim nadevom, potresemo še nariban sir in zvijemo. Zvijamo tako, da dobimo krajšo in debelejšo rulado.
Rulado narežemo v kolute, debele približno 2 cm, in jih polagamo na peki papir. Pečemo približno 12 minut na 200 stopinjah.

Namig: Ponudimo po solati, ki smo jo sestavili iz vsaj petih sestavin, naj ne manjka kaka stročnica.

Fotografija: Getty Images

 

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed