Špinačni polžki s sirom

Delikatesa, pa priprava je tako preprosta, da bolj ne bi mogla biti.

Priprava: 10 minut, čas peke: 12 minut.

Sestavine

  • 60 g sončničnih semen
  • 100 ml oljčnega olja
  • 3 pesti mlade špinače
  • česen v prahu po okusu
  • sol, poper
  • sir ementalec
  • listnato testo v kosu

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. V mešalnik damo vse sestavine, razen sira in testa, seveda, in zmeljemo.

3. Testo razvaljamo v pravokotnik (ali samo razvijemo) in namažemo s špinačnim nadevom, potresemo še nariban sir in zvijemo. Zvijamo tako, da dobimo krajšo in debelejšo rulado.
Rulado narežemo v kolute, debele približno 2 cm, in jih polagamo na peki papir. Pečemo približno 12 minut na 200 stopinjah.

Namig: Ponudimo po solati, ki smo jo sestavili iz vsaj petih sestavin, naj ne manjka kaka stročnica.

Fotografija: Getty Images

 

Mojca Koman
Mojca Koman

Vsakdanje kuhanje je zame strokovni izziv, ker hrana je pač vir hranil, s katerim gradimo zdravje. Ta skupek vitaminov, mineralov, beljakovin ... pa gre seveda laže dol, če je zapakiran v okusno, dišečo in lepo jed, ki je hitro pripravljena. Vsekakor mi je vedno v veselje pripraviti takšen obrok, da sem z njim zadovoljna kot nutricionistka in kot mama. In jasno, da ga nič ne ostane.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed