
Delikatesa! Post, ki ga lahko dolgo zdržimo.
Sestavine
– 60 g sončničnih semen
– 100 ml oljčnega olja
– 3 pesti mlade špinače
– česen v prahu po okusu
– sol, poper
– sir ementalec
– listnato testo v kosu
Priprava
1. Pečico vključimo na 200 stopinj.
2. V mešalnik damo vse sestavine, razen sira in testa, seveda, in zmeljemo.
3. Testo razvaljamo v pravokotnik in namažemo s špinačnim nadevom, naribamo še sir in zvijemo. Zvijamo tako, da dobimo krajšo in debelejšo rulado.
4. Rulado narežemo v kolute, debele približno 2 cm, in jih polagamo na peki papir.
5. Pečemo približno 12 minut na 200 stopinjah.
Namig: Ponudimo ob preprosti krompirjevi juhi ali solati.
Poizkusite še: Recept za saherjevo torto
Fotografija: Eva Legiša