Odprta Kuhinja

Špinačni polžki

Odpri galerijo
A+   A-
Delikatesa! Post, ki ga lahko dolgo zdržimo.


Sestavine


- 60 g sončničnih semen
- 100 ml oljčnega olja
- 3 pesti mlade špinače
- česen v prahu po okusu
- sol, poper
- sir ementalec
- listnato testo v kosu

Priprava


1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. V mešalnik damo vse sestavine, razen sira in testa, seveda, in zmeljemo.

3. Testo razvaljamo v pravokotnik in namažemo s špinačnim nadevom, naribamo še sir in zvijemo. Zvijamo tako, da dobimo krajšo in debelejšo rulado.

4. Rulado narežemo v kolute, debele približno 2 cm, in jih polagamo na peki papir.

5. Pečemo približno 12 minut na 200 stopinjah.
Namig: Ponudimo ob preprosti krompirjevi juhi ali solati.

Poizkusite še: Recept za saherjevo torto

Fotografija: Eva Legiša
Datum Objave: 10.3.2019 ob 19:03

Več iz te teme:

brezmesne jedišpinačapolžki

Naročite se na e-novice:

Mirjam Grilc
Mirjam GrilcMirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.