Špinačni polžki

Delikatesa! Post, ki ga lahko dolgo zdržimo.

Sestavine

– 60 g sončničnih semen
– 100 ml oljčnega olja
– 3 pesti mlade špinače
– česen v prahu po okusu
– sol, poper
– sir ementalec
– listnato testo v kosu

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. V mešalnik damo vse sestavine, razen sira in testa, seveda, in zmeljemo.

3. Testo razvaljamo v pravokotnik in namažemo s špinačnim nadevom, naribamo še sir in zvijemo. Zvijamo tako, da dobimo krajšo in debelejšo rulado.

4. Rulado narežemo v kolute, debele približno 2 cm, in jih polagamo na peki papir.

5. Pečemo približno 12 minut na 200 stopinjah.

Namig: Ponudimo ob preprosti krompirjevi juhi ali solati.
Poizkusite še: Recept za saherjevo torto

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana