Špinačni polžki

Delikatesa! Post, ki ga lahko dolgo zdržimo.

Sestavine

– 60 g sončničnih semen
– 100 ml oljčnega olja
– 3 pesti mlade špinače
– česen v prahu po okusu
– sol, poper
– sir ementalec
– listnato testo v kosu

Priprava

1. Pečico vključimo na 200 stopinj.

2. V mešalnik damo vse sestavine, razen sira in testa, seveda, in zmeljemo.

3. Testo razvaljamo v pravokotnik in namažemo s špinačnim nadevom, naribamo še sir in zvijemo. Zvijamo tako, da dobimo krajšo in debelejšo rulado.

4. Rulado narežemo v kolute, debele približno 2 cm, in jih polagamo na peki papir.

5. Pečemo približno 12 minut na 200 stopinjah.

Namig: Ponudimo ob preprosti krompirjevi juhi ali solati.
Poizkusite še: Recept za saherjevo torto

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed