Ta dobra večerja: V temnem pivu marinirane piščančje perutničke
Odpri galerijo
A+ A-
Božanske!
Sestavine
- 1,2 kg piščančjih perutničk
- 120 ml piva
- 2 stroka česna
- 60 ml olja
- 60 ml sojine omake
- 30 ml limonov soka
- 0,5 žličke soli
- 0,25 žličke mletega popra
- 0,25 žličke mletega ingverja
Priprava
1. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Stresemo ga v večjo skledo, kjer ga zmešamo s temnim pivom, sojo, oljem, limonovim sokom, soljo, poprom in ingverjem.
2. Piščančje perutničke očistimo in operemo. Dodamo jih v skledo z marinado in počasi kuhamo na nizki temperaturi, to je 2 uri na 72 stopinjah (s souis-vide kuhalnikom).
3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.
4. Po pekaču razporedimo marinirane perutničke in jih v lastnem soku pečemo 30 minut. Na polovici peke perutničke obrnemo, da se enakomerno zapečejo na obeh straneh.
Recept: Majmun Bar v okviru projekta Ta dobra večerja
Fotografija: Nada Mihajlović/CNVOS
Datum Objave: 17.5.2019 ob 09:05