Odprta Kuhinja

Ta dobra večerja: V temnem pivu marinirane piščančje perutničke

Odpri galerijo
A+   A-
Božanske!


Sestavine


- 1,2 kg piščančjih perutničk
- 120 ml piva
- 2 stroka česna
- 60 ml olja
- 60 ml sojine omake
- 30 ml limonov soka
- 0,5 žličke soli
- 0,25 žličke mletega popra
- 0,25 žličke mletega ingverja

ni podpisa
ni podpisa


Priprava


1. Česen olupimo in drobno sesekljamo. Stresemo ga v večjo skledo, kjer ga zmešamo s temnim pivom, sojo, oljem, limonovim sokom, soljo, poprom in ingverjem.

2. Piščančje perutničke očistimo in operemo. Dodamo jih v skledo z marinado in počasi kuhamo na nizki temperaturi, to je 2 uri na 72 stopinjah (s souis-vide kuhalnikom).

3. Pečico segrejemo na 180 stopinj. Pekač obložimo s papirjem za peko.

4. Po pekaču razporedimo marinirane perutničke in jih v lastnem soku pečemo 30 minut. Na polovici peke perutničke obrnemo, da se enakomerno zapečejo na obeh straneh.

Recept: Majmun Bar v okviru projekta Ta dobra večerja

Fotografija: Nada Mihajlović/CNVOS
Datum Objave: 17.5.2019 ob 09:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: