Odprta Kuhinja

Tatarski biftek

Odpri galerijo
A+   A-
Ljubitelji tatarskega biftka, ki imajo čas in voljo, ga najraje pripravijo sami; osnova je dobro meso, najboljša je junetina.



Tatarski biftek, ki ga kupimo v trgovini, je običajno precej drugačen od domačega. Bolj fino je mlet, včasih je videti kot pašteta, doma pa ga narežemo ali nastrgamo, da so vidni večji koščki. Barva in mazljivost sta odvisni od dodatkov, če mu dodamo majonezo in maslo, ga bo lažje mazati. Nekateri ga postrežejo tako, da nastrgano ali zmleto meso oblikujejo v kepo, zraven pa postrežejo dodatke, da si vsak po svoje začini svoj delež. Pogosto k biftku postrežejo rumenjak. Pojemo ga čim prej, če opazimo, da se začneta spreminjati barva ali vonj, ga raje zavrzimo. Iz presežkov lahko pripravimo kakšno omako.

Sestavine (za 4 osebe)


- 250 g govejega pljučnega fileja
- 1 rumenjak
- 1 majhna čebula
- 2 kisli kumarici
- 4 slani inčuni
- 0,5 žlice gorčice
- 0,5 žlice kaper
- ščepec čilija
- sol, poper

Priprava


1. Najbolje je, da uporabimo zorjeno meso. To nastrgamo ali narežemo na drobne koščke, lahko tudi zmeljemo. Posolimo in popramo in dobro premešamo. Čebulo olupimo in zelo drobno nasekljamo.

2. Prav tako nasekljamo kumare in kapre. Inčune očistimo in zmečkamo, najbolje z vilicami. Vse navedene sestavine zmešamo v skledi, dodamo rumenjak in še enkrat dobro premešamo. Nazadnje dodamo še meso ter dobro premešamo, da se sestavine res dobro razporedijo.
Priporočamo: Najboljša čokoladna pita z lešniki

Fotografija: GettyImages

 
Datum Objave: 6.12.2018 ob 12:12

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: