Telečji zrezki v masleni omaki s kaprami in limono

Nežne in tanke telečje zrezke sva potunkala v klasično masleno omako piccata z značilnim okusom po limonah in kaprah. Piccata pa pika!

Telečji zrezki v omaki so klasika domačega kosila, ki lakotnike za nedeljsko mizo razveseljuje na nešteto načinov. Ker se sonce vedno bolj trudi, da nas z vročino spravi ob pamet, se zdaj zrezki bolj domače počutijo v svežih omakah.

Sestavine

  • 4 tanki telečji zrezki
  • 40 g masla
  • 2 žlici kaper
  • žlica oljčnega olja
  • 1,5 dl suhega belega vina
  • 1/2 limone
  • 30 g moke
  • 30 g parmezana
  • šopek svežega peteršilja
  • sol
  • poper

Priprava

1. Telečji zrezki morajo biti res tanki – če niso dovolj tanko narezani, jih pokrijemo s prozorno folijo ali papirjem za peko in potolčemo.

2. V visok krožnik stresemo moko in na drobno nastrgan parmezan. Dodamo dober ščepec soli in ščepec popra. Pomešamo.

3. Zrezke z obeh strani pritisnemo v moko, nato jih potresemo, da se znebimo odvečne moke.

4. Ponev pristavimo na srednje močan do močan ogenj. Vanjo zlijemo olje in vržemo polovico masla.

5. Ko se maščoba segreje, vanjo položimo zrezke. Po 2–3 minutah se bodo dobro zapekli na eni strani, zato jih obrnemo in kako minuto pečemo še na drugi. Vzamemo jih iz ponve in začasno odložimo na krožnik.

6. V ponev vlijemo vino, stisnemo pol limone in stresemo kapre. Kuhamo 1–2 minuti, pri tem pa s kuhalnico z dna ponve postrgamo vse slastne zapečene dele, ki so jih tam pustili zrezki.

7. V ponev vržemo maslo in počakamo, da se stopi, nato vrnemo zrezke, jih nekajkrat obrnemo, da se dobro povežejo z omako, odstavimo in potresemo z nasekljanim peteršiljem.

8. Zrezke še vroče postrežemo in pomlatimo!

Priporočamo še: Recept za stročji fižol s krompirjem, ki bo postal vaš najljubši
Midva Kuhava
Midva Kuhava

Sva Tjaša Vede in Blaž Mikuljan. Kulinarika je področje, v katerem se najraje zadržujeva. Naj gre za zadovoljno prežvekovanje po oštarijah, navdušeno kulinarično brskanje med potepanjem ali pa usklajeno ustvarjanje na domačem kuharskem bojišču – vedno sva v nizki preži za novimi sestavinami, postopki in načini priprave jedi. Sva totalno nasprotje od tradicionalistov. Priprava tradicionalnih jedi ostaja domena najinih babic, saj jih povsem obvladata, z njimi pa naju tudi z veseljem razvajata. Ko pa se midva spraviva na tradicionalen recept, ga pošteno začiniva v svojem slogu. Sledite nama lahko na blogu midvakuhava.si.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed