Testenine z jajci in pršutom

Odpri galerijo
A+ A-
Ne čisto prava carbonara, tudi nič kaj posebnega in zahtevnega. Skoraj klasičen recept.
Priprava: 2 minuti, čas kuhanja: približno 10 minut.
Sestavine
- 100 g rezin pršuta
- 2–4 jajca
- 125 g mocarele
- oljčno olje
- 300–400 g poljubnih testenin
- sol
Priprava
1. Testenine skuhamo v večji količini slane vode. Kuhamo jih minuto manj, kot je zapisano na embalaži.
Medtem pršut narežemo na trakove, mocarelo na kocke.
2. V veliko skledo ali lonec ubijemo cela jajca, jih razžvrkljamo, dodamo polovico mocarele in pršuta.
3. Kuhane testenine odcedimo in še puhteče od vročine stresemo v skledo z jajci. Potresemo z drugo polovico mocarele in pršuta, poškropimo z oljčnim oljem in vse skupaj krepko premešamo. Pri tem jajca napol zakrknejo, ravno toliko, da jih je varno uživati.
4. Ponudimo s skledo sezonske solate.
Različica: Če so nam všeč, testeninam dodamo še vložene kapre. Namesto pršuta uporabimo popečeno slanino, mocarelo pa zamenjamo s parmezanom. Za krepkejši okus dodamo še strok česna.
Fotografija: Shutterstock
Datum Objave: 6.3.2020 ob 14:03