Trojni čips

Za družabnost.

Sestavine

– 150 g korenčka, 150 g rdečega krompirja
– 150 g vijoličastega sladkega krompirja (batate)
– olje za cvrtje, sol
omaka
– kečap, veganska majoneza, kisle kumarice

Priprava

1. Korenček, krompir in batato olupimo in narežemo na palčke, kot za pomfri, in damo v tri sklede z vodo ločeno, da se ne obarvajo med seboj. V vodo damo po pol žličke soli – trik, da bodo palčke hrustljave.

2. Po pol ure jih dobro odcedimo, osušimo na papirnati brisači in ocvremo v olju. Pobiramo s penovko in odcedimo na cedilu, obloženem s papirnato brisačo. Solimo po okusu in ponudimo takoj! Recept preskusite še z rumenim krompirjem in rdečo peso.

3. Zraven ponudimo majonezo, kečap, kisle kumarice ali pa vse troje združimo s pikico tabaska, čilija in gorčice v omako mačje sanje, ki jih ponekod rečejo tudi omaka tisočerih otokov.

Namig: Če želimo res lepe palčke, bo ostalo veliko obrezkov za zelenjavno juho, ki je vedno zanimiva, če ne drugače, namesto čaja.

Fotografija: Hana Splichal

Poizkusite še: Začinjeni in praženi oreščki

Beba in Hana Splichal

KUHINJA JE SRCE HIŠE IN V SRCU SE ZGODIJO NAJPOMEMBNEJŠE STVARI. NAJINA VEGANSKA, EKOLOŠKA IN ZERO WASTE KUHINJA JE MAJHNA, A IMA VELIKO MIZO IN VRATA NA VRT. HANA KUHA, FOTOGRAFIRA IN SE POGOVARJA Z DIVJIM KVASOM, BEBA VSE ZAPISUJE, TUDI TRAPASTE PODROBNOSTI. DIŠI PO INDIJSKIH ZAČIMBAH, TOPLEM KRUHU IN NOVIH RECEPTIH.

Objava še nima komentarja.

Komentiraj objavo

Vaš E-naslov ne bo javno objavljen.

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana