Odprta Kuhinja

Vaniljev puding z belo čokolado in malinovcem

Odpri galerijo
A+   A-
Skodelica nostalgije.


Današnje mulce sladkamo na vse mogoče načine, a le redko pred njih postavimo markantni par najine rosne mladosti – puding z malinovcem. Da bi starosto posladkov zrinila nazaj na pota slave, sva se ga odločila odeti v modernejša oblačila. Pripravila sva bogat puding brez bližnjic – z rumenjaki in pravo burbonsko vaniljo ter dodatkom bele čokolade. Nežen okus kremnega pudinga pa prerežejo sveže maline z malinovcem in hrustljavi španski vetrci.
Priporočamo še: Rižev narastek s skuto

ni podpisa
ni podpisa


Sestavine


- puding
- 500 ml mleka
- 100 g bele čokolade
- 2 žlici škroba
- strok burbonske vanilje
- 20 g sladkorja
- 2 rumenjaka
- dodatek
- sveže maline
- 200 ml malinovega sirupa
- španski vetrci

Priprava


1. V kozico zlijemo 450 ml mleka. Iz vaniljevega stroka izdolbemo semena in v mleko vržemo tako semena kot strok. Mleko zavremo.
Rumenjaka z metlico zmešamo s škrobom, preostalimi 50 ml mleka in 20 g sladkorja.

2. Iz vročega mleka odstranimo strok in vmešamo rumenjakovo zmes.

3. Nad srednje močnim ognjem z metlico stalno mešamo 7 minut, da se puding zgosti.

4. Kozico odstavimo in vmešamo nalomljeno belo čokolado, da se povsem stopi.

5. Puding vlijemo v lične kozarce in jih postavimo v hladilnik, da se strdi.

6. Nadev: maline zmešamo z malinovcem in s tem prelijemo ohlajene in čvrste pudinge.

7. Za piko na i po vrhu potresemo nadrobljene španske vetrce.

8. Po naslednjem nedeljskem kosilu postrezimo tale puding z malinovcem, pa naj se ga kdo brani, če more.

Fotografija: Tjaša Vede, Blaž Mikuljan/Midvakuhava.si
Preberite še: Tedenski jedilnik: preprosta poletna kosila

Vroče na Mični: Kaj vemo o Alexisu Ohanianu, soprogu Serene Williams?
Datum Objave: 30.7.2019 ob 12:07

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: