Vaniljev puding z belo čokolado in malinovcem
Odpri galerijo
A+ A-
Skodelica nostalgije.
Priporočamo še: Rižev narastek s skuto
Sestavine
- puding
- 500 ml mleka
- 100 g bele čokolade
- 2 žlici škroba
- strok burbonske vanilje
- 20 g sladkorja
- 2 rumenjaka
- dodatek
- sveže maline
- 200 ml malinovega sirupa
- španski vetrci
Priprava
1. V kozico zlijemo 450 ml mleka. Iz vaniljevega stroka izdolbemo semena in v mleko vržemo tako semena kot strok. Mleko zavremo.
Rumenjaka z metlico zmešamo s škrobom, preostalimi 50 ml mleka in 20 g sladkorja.
2. Iz vročega mleka odstranimo strok in vmešamo rumenjakovo zmes.
3. Nad srednje močnim ognjem z metlico stalno mešamo 7 minut, da se puding zgosti.
4. Kozico odstavimo in vmešamo nalomljeno belo čokolado, da se povsem stopi.
5. Puding vlijemo v lične kozarce in jih postavimo v hladilnik, da se strdi.
6. Nadev: maline zmešamo z malinovcem in s tem prelijemo ohlajene in čvrste pudinge.
7. Za piko na i po vrhu potresemo nadrobljene španske vetrce.
8. Po naslednjem nedeljskem kosilu postrezimo tale puding z malinovcem, pa naj se ga kdo brani, če more.
Fotografija: Tjaša Vede, Blaž Mikuljan/Midvakuhava.si
Preberite še: Tedenski jedilnik: preprosta poletna kosila
Vroče na Mični: Kaj vemo o Alexisu Ohanianu, soprogu Serene Williams?
Datum Objave: 30.7.2019 ob 12:07