Zavitek s slivami in maskarponejem

Odpri galerijo
A+ A-
Ta nam je ukradel srce.
Za 2 zavitka.
Sestavine
- 6 listov vlečenega testa
- 100 g masla, 3–4 žlice mleka
- 350 g sliv
- 400 g sira maskarpone
- jajce
- 2 poravnani žlici pšeničnega zdroba
- 2 žlici rjavega sladkorja
- 15 g sladkorja, zavitek vaniljevega sladkorja
- žlička bio limonine lupinice
Priprava
1. Slive izkoščičimo, razpolovimo. Če so večje, jih lahko narežemo na 4 dele. Dodamo 2 žlici rjavega sladkorja in premešamo.
2. Jajce stepemo s sladkorjem in vaniljevim sladkorjem.
3. Maskarpone kremasto zmešamo in nato primešamo sladko stepeno jajce, pšenični zdrob in limonovo lupinico.
4. Pripravimo vlečeno testo: prvi list premažemo z raztopljenim maslom, pomešanim z nekaj žlicami mleka. Nanj položimo drugi list.
5. Tretjega pa posebej premažemo čez polovico ter samo prepognemo po dolžini in z njim podaljšamo naše testo za štrudelj. Tako bomo dobili daljši trak iz dveh plasti testa.
6. Na prvo tretjino testa položimo polovico nadeva in polovico sliv. Zavijemo v štrudelj, stranska robova pa zavijemo navznoter.
7. Ponovimo s preostalim testom in nadevom.
8. Štrudlja položimo v pekač, obložen s papirjem za peko, premažemo s preostalim maslom in mlekom in pečemo v pečici, segreti na 180 stopinj, 25–30 minut.
Poizkusite še: Rustikalna pita z zelenjavo
Fotografija: Tamata Ružić/Gourmantica
Datum Objave: 13.9.2019 ob 12:09