Zdrobova juha s kislico

Preprosta, a slastna zdrobova juha z malce svežine.

Sestavine za tri krožnike

– 100 g listov kislice
– manjša čebula
– po žlica masla in oljčnega olja
– 70 g zdroba (pirinega ali pšeničnega)
– 1 l jušne zelenjavne osnove (lahko nadomestimo z bio kockami)
– sol, poper, koper
– 1–2 jajci (trdo kuhani)

Priprava

1. Kislico očistimo in ločimo liste od stebla ter jih narežemo na manjše koščke. Jajca damo v mrzlo vodo in skuhamo v trdo.

2. Olje in maslo segrejemo, nato dodamo čebulo in jo nekaj časa pražimo, da postekleni.

3. Čebuli dodamo zdrob in zalijemo z jušno osnovo, ki naj bo mlačna in ne vroča. Glede na jušno osnovo dodamo začimbe. Nenehno mešamo, da se ne naredijo grudice, in pustimo nekaj minut, nato dodamo narezano kislico, juho pokrijemo in ugasnemo ogenj.

4. Trdo kuhana jajca olupimo in nasekljamo koper. Oboje dodamo v servirano juho.

Fotografija: Eva Legiša

Mirjam Grilc
Mirjam Grilc

Mirjam se s svojo košaro za zelišča potepa daleč proč od naselij, visoko v hribih, kjer si je tudi uredila svoj zeliščni vrt in zeliščno kmetijo, ki jo najdete na strani Aelita.si. Slovi po odličnih zeliščnih pripravkih, pa tudi po izvrstnih jedeh, ki jih pripravlja v svoji sanjski kuhinji s čudovitim razgledom na vrt in gore. Je avtorica knjig z recepti in praktičnimi nasveti, kako si urediti zeliščno lekarno iz številnih zdravilnih zelišč, kako z zelišči obogatiti sladice, poskrbela je za kopico vegetarijanskih jedi za vsak dan in še bi lahko naštevali.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed