Zelenjavna juha z divjim zelenjem

Na dopoldanskem sprehodu naberite še nekaj sestavin za juho.

Cilj je skuhati juho, ki se ne začne s praženo čebulo ali praženim čimerkoli. To se vse prevečkrat zgodi, ampak ali ni ravno postni čas odličen za spremembo navade? Ta juha se je začne s piskrom vode.

Sestavine

  • liter vode
  • sušena zelenjava za juho ali bio kocka
  • pest svežega divjega zelenja (koprive, regačica, vodna kreša, čemaž …)
  • sol in poper

Priprava

V litru vode zavremo suho zelenjavo ali namesto nje uporabimo bio jušno kocko ali domačo vegeto. Sama sem uporabila suho zelenjavo, ki je od jeseni pripravljena stala v steklenem loncu. Nato dodamo pest nabranega divjega zelenja po izbiri. Kuhamo 15 minut.

Priporočamo še: Kuhanje v »karanteni«: Čudovite jedi, ki jih lahko naredimo iz pločevinke fižola
Katja Rebolj

Divja hrana je zame prava kombinacija naravnega, presenetljivega in priročnega. Jedilno cvetje pa pika na i sodelovanju z naravo in dobremu počutju.

Objava še nima komentarja.

Comments are closed

Delo Časopisno založniško podjetje d.o.o.
Likozarjeva ulica 1
1000 Ljubljana