Odprta Kuhinja

Zelenjavna juha z divjim zelenjem

Odpri galerijo
A+   A-
Na dopoldanskem sprehodu naberite še nekaj sestavin za juho.



Cilj je skuhati juho, ki se ne začne s praženo čebulo ali praženim čimerkoli. To se vse prevečkrat zgodi, ampak ali ni ravno postni čas odličen za spremembo navade? Ta juha se je začne s piskrom vode.

Sestavine



  • liter vode

  • sušena zelenjava za juho ali bio kocka

  • pest svežega divjega zelenja (koprive, regačica, vodna kreša, čemaž ...)

  • sol in poper


Priprava


V litru vode zavremo suho zelenjavo ali namesto nje uporabimo bio jušno kocko ali domačo vegeto. Sama sem uporabila suho zelenjavo, ki je od jeseni pripravljena stala v steklenem loncu. Nato dodamo pest nabranega divjega zelenja po izbiri. Kuhamo 15 minut.
Priporočamo še: Kuhanje v »karanteni«: Čudovite jedi, ki jih lahko naredimo iz pločevinke fižola
Datum Objave: 16.3.2020 ob 06:03

Več iz te teme:

brezmesne jedijuhe in enolončnicejuhadivje zelenje

Naročite se na e-novice:

Katja Rebolj
Dr. Katja ReboljNabiralka, avtorica dveh knjižnic uspešnic in popularnih nabiralniških tečajev.Divje rastline, pleveli in cvetje so del naše vsakdanje kuhinje. Pa tudi petje, glasba in nekaj športa.