Odprta Kuhinja

Zelo preprosto limonovo pecivo s skrivno sestavino

Takole je izgledal košček našega kolača.
Odpri galerijo
A+   A-
Sestavina bo vaša srivnost, po kateri vas bodo vsi spraševali.



Ni potrebno veliko, da v povsem klasične recepte vnesemo spremembo. Limonovo pecivo, ki ga tako radi pečemo v toplejšem delu leta, bo še bolj božansko z limonsko baziliko. Tu se naložba v to zelišče izkaže kot upravičena.

Limonovo pecivo


Za pekač premera približno 22 cm.

Testo

  • 5 jajc

  • 200 g sladkorja

  • 150 g zmehčanega masla

  • 100 g creme fraiche

  • 400 g moke

  • pol vrečke sode bikarbone ali pecilnega praška

  • pest listov limonske bazilike


Preliv

  • 2 limoni

  • 200 g sladkorja v prahu

  • beljak


Priprava


1. Pečico vključimo na 160 stopinj, pripravimo model, presejemo moko.

2. Jajca in sladkor penasto umešamo, dodamo creme fraiche in moko, pomešano s sodo bikarbono. Čisto na koncu vmešamo nasekljane liste limonske bazilike in vse skupaj prelijemo v pekač.

3. Pečemo 55 minut.

4. Ko je pecivo pečeno in se hladi, pripravimo sirup za preliv. Eno limono ožamemo in sok pomešamo s sladkorjem v prahu ter beljakom. Mešamo toliko časa – lahko z metlico –, da dobimo precej gostljat preliv, sicer dodamo več sladkorja.

5. Drugo limono olupimo in narežemo na tanke kolut.

6. Ohlajeno pecivo premažemo s prelivom in okrasimo z limono, počakamo, da se preliv strdi, in narežemo.

Takole je izgledal košček našega kolača.
Takole je izgledal košček našega kolača.

Priporočamo še: Tako iz cvetače naredimo testo za pico in še marsikaj zdravega

Fotografija: Getty Images, Eva Legiša
Datum Objave: 26.5.2020 ob 13:05

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: