Odprta Kuhinja

Zloženka z jagodami in vrtnicami

A+   A-
Zloženka oziroma preprosteje, malce drugačen tiramisu. Odlično!



Preizkusite recept za odlično kremasto zloženko.

Sestavine


- 500 g sira maskarpone
- 200 g vaniljevega sladkorja
- 200 ml sladke smetane
- 200 ml rožnega sirupa
- 200 g svežih jagod
- 300 g rožne marmelade
- koščki belega biskvita ali piškoti savoiardi

Priprava


1. Zmešamo maskarpone, sladkor in rožni sirup. Sladko smetano stepemo.

2. Sestavine naložimo v kozarčke v tem vrstnem redu: koščki belega biskvita ali piškotov, krema iz maskarponeja in rožnega sirupa, vrtnična marmelada, jagode in malce stepene smetane. Postopek še enkrat ponovimo.

3. Sladice ohladimo in okrasimo s svežimi jagodami in vršički špargljev.
Preberite še: Ideja za izlet: Villa Fabiani v Kobdilju

Fotografija: Kristina Smodila, Zgodbe na krožniku
Datum Objave: 2.6.2019 ob 08:06

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice:

×

Ali želite prejemati obvestila na portalu ODPRTA KUHINJA?

Ne Hvala
Nadaljuj