Odprta Kuhinja

Napovednik: Kaj bomo ta vikend prebirali v tiskani OK

Odpri galerijo
A+   A-
Se že kaj veselite nove izdaje?



Anja Rutar (Zdravo z Anjo) razmišlja o kruhu. Nenehno se vrtimo okrog njega, z nami je že tisočetja, ves čas si izmišljujemo nekaj novega. Kakšen je zdrav odnos do tega živila, ki ga je vsak. »Ne redimo se zaradi kosa kruha, ki ga pojemo za zajtrk, temveč prej zaradi neustavljive lakote, ki nas popade zvečer, če telesu ne zagotovimo dovolj energije čez dan.« Pokaže pa tudi, kako pisan je ta svet: s svojimi tremi predlogi za kruh, med drugim legandarni bananov.

Andraž Gavez in njegova ekipa, že šesto leto zbrana okrog spletne čokoladnice mojacokolada.si, je pogosto dobivala naročila za »turistična« darila, ki bi dobro predstavljala Slovenijo: »Dodajte malo soli, malo olja, malo tega in onega, pa na koncu še malo celofana.« Sčasoma so se začeli spraševati, ali res ne obstaja niti en izdelek, ki bi to vse vseboval sam po sebi, namesto celofana pa bi ga obdajali dobra ideja in lična, elegantna embalaža. Pred približno letom dni se je tako rodila zamisel za tole: čokolada, sestavljena iz dvanajstih delov, na treh različnih osnovah (mlečna, bela, temna), ki predstavlja popoln relief naše dežele. Potem ko so ga razbili na dvanajst pokrajin, je bilo treba dodati le še dvanajst okusov, ki zaznamujejo vsako od njih. Zdaj je čokolada Slovenija tu.

ni podpisa
ni podpisa


Slavka Ilich pravi, da pri njih doma posta ne jemljejo zelo zares, malo pa vendarle. Medtem ko se pripravlja, da bo marca posejala paradižnik, svojo prvo zelenjavno ljubezen, pa prazni zaloge iz zamrzovalnika in spoštljivo porablja vsak košček hrane. Pripravila nam je tortice z rdečim zeljem, solato iz pese, korenja, peteršiljeve korenine ter odlični kodrlistni ohrovt s fižolom v juhi.

Tiskano OK lahko naročite tudi tukaj.

Fotografija: Thinkstock
Datum Objave: 2.3.2018 ob 13:03

Več iz te teme:

Naročite se na e-novice: