Odprta Kuhinja

Nova knjiga s sladicami slovenskih blogerjev (z nagradno igro)

Naslovnica nove knjige #sladice, ki je z malo sreče lahko vaša. Sodelujte v nagradni igri, ki je objavljena na našem facebooku.
Odpri galerijo
A+   A-
Šestdeset receptov za mamljive sladkarije vseh tipov, zbranih pod naslovom #sladice, enako pomenljivim za čas, v katerem živimo.Blogerji so pomembno gonilo veselja do kuhanja med Slovenci. Knjiga, ki je pravkar izšla pri založbi Kmečki glas, je zato kar dober znak časa: resda raznorodna, ampak tako je, ko za istimi platnicami svoje mesto najdejo različni mladi ustvarjalci. Imajo kar prav, ko v uvodu zapišejo, da je kulinarika podobna modi, trendi se spreminjajo. Njihovih šestdeset idej je dober prerez tega trenutka.

Zulejka Javeršek (Uglašena kuhinja) je bila ena prvih, že pred leti, ki je s svojim mehkim slogom prinašala med bralce prijetno, domačno in dostopno vegansko kuharijo.

Petra Kavšek (The Foodie): pred leti smo jo predstavili in občudovali, ko smo odkrili, da je svojo prvo kuharico na roke napisala že v enem nižjih razredov osnovne šole. Krasne ideje, ki bodo razveselile tudi otroke.

Mateja Delakorda in Kristina Smodila (Zgodbe na krožniku) znova izstopata s svojim znanjem pripovedovanja zgodb z recepti in krasno fotografijo.

Tjaša Vede in Blaž Mikuljan (Midva kuhava), ki jima vedno pritaknemo kar pridevnik »naša«, saj že tako dolgo razveseljujeta bralce OK s svojimi duhovitimi in natančnimi recepti.

Nastja Kramer Pesek iz Malince, ki jo najdemo na uvodnih straneh, je tudi znano ime med ljubitelji zdrave hrane.

Naslovnica nove knjige #sladice, ki je z malo sreče lahko vaša. Sodelujte v nagradni igri, ki je objavljena na našem facebooku.
Naslovnica nove knjige #sladice, ki je z malo sreče lahko vaša. Sodelujte v nagradni igri, ki je objavljena na našem facebooku.


Izbrali smo tri recepte iz nove knjige #sladice, ki vam bodo v tem času prišli najbolj prav.

Sacherjeva rulada: bolj preprosta kot torta


Tjaša Vede in Blaž Mikuljan (Midva kuhava): »Ko se ti zalušta sočne čokoladne torte z marmelado, moraš običajno skočiti v kočijo in odpeketati vse do Dunaja. Tam namreč stoji hotel Sacher, ki se ponaša z legendarno torto. Ker sva midva pogosto na tesnem s časom, sva na neprestanem lovu za časovno učinkovitimi recepti in tako je pri ubiranju bližnjice do Sacherjeve torte nastala ta rulada.«

Sacherjeva rulada
Sacherjeva rulada

Zebra cheesecake (pečena različica)


Kristina Smodila in Mateja Delakorda (Zgodbe na krožniku): »Vredno se je potruditi za končni učinek: nadev, torej vsako naslednjo žlico, polagajte čim bolj v sredino kupčka, ki ste ga naložili pred tem: tako se bo postopno in enakomerno razlezel v pravilen vzorec. Za pekač premera 24 cm.«

Zebra cheesecake z borovnicami
Zebra cheesecake z borovnicami

Veganska panakota, narejena iz 5 sestavin


Zulejka Javeršek: »Panakota je nekaj čudovitega, a žal je po navadi pripravljena z želatino. Nekega dne pa se mi je utrnilo, da bi lahko dobro znani puding chia pripravila s polnomastnim kokosovim mlekom in lastnosti teh dveh nepogrešljivih veganskih sestavin združila v panakoto. Obe sta prijazno sodelovali in ustvarili tole res fino sladico, po kateri se bomo počutili lahkotne in polne energije.«

[caption id="attachment_335261" align="alignnone" width="683"]
ni podpisa
ni podpisa
Veganska panakota z malinami[/caption]

Naslovna fotografija: Midva kuhava

 
Datum Objave: 14.5.2021 ob 10:05

Več iz te teme:

sladiceblogerjizebra cheesecakesacherjeva ruladaveganska panakota

Naročite se na e-novice:

Karina Cunder Reščič
Karina Cunder ReščičLjubiteljica juh, banketov, lepo pogrnjenih miz, divje hrane, eksperimentiranja z recepti tik preden pridejo gostje in predavanja dvema otrokoma, kako je hrana eden od načinov, s katerimi se tudi lahko izrazi spoštovanje in dostojanstvo.